Grov rullekake

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Rullekake laget på sammalt mel inneholder litt mer næringstoffer og har en god og nøtteaktig smak. Server med masse friske bær og gjerne litt mynte ,- fresht og godt!

Ingredienser

1
Porsjoner
  • 4 stk egg
  • 1 dl sukker
  • 112 dl fin sammalt hvete
  • 1 ts bakepulver

Fyll:

  • ca. 3 dl jordbærsyltetøy

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt mel og bakepulver sammen og vend det inn i eggedosisen med en slikkepott.
  2. Bre røren utover i en smurt langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter.
  3. Legg matpapir på bakebordet og strø sukker på. Hvelv rullekaken på papiret og la formen ligge over kaken til den er litt avkjølt.
  4. Smør på fyllet og rull kaken sammen, gjerne ved hjelp av matpapiret. Pakk kaken litt stramt inn i matpapiret og legg den kjølig med skjøten ned.

 

Server nylaget rullekake, gjerne i følge med friske bær.

Har du små kokker i huset? La barna lage grov rullekake helt selv på MatStart.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.