Grov rullekake

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Laget på sammalt mel og uten tilsatt fett blir dette kaken du kan nyte med den beste samvittighet.

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 1 dl sukker
  • 112 dl fin sammalt hvete
  • 1 ts bakepulver

Fyll:

  • ca. 3 dl tyttebærsyltetøy

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt mel og bakepulver sammen og vend det inn i eggedosisen med en slikkepott.
  2. Bre røren utover i en smurt langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter.
  3. Legg matpapir på bakebordet og strø sukker på. Hvelv rullekaken på papiret og la formen ligge over kaken til den er litt avkjølt.
  4. Smør på fyllet og rull kaken sammen, gjerne ved hjelp av matpapiret. Pakk kaken litt stramt inn i matpapiret og legg den kjølig med skjøten ned.

 

Server nylaget rullekake, gjerne i følge med litt pisket kremfløte.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.