Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrgryte med kaffe og sopp

Reinsdyrgryte med kaffe og sopp

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g reinsdyrstek eller grytekjøtt av rein
  • 30 g tørket steinsopp
  • 3 ss margarin eller olje til steking
  • 1 pose sjalottløk (á 250 g)
  • 2 stk. gulrot
  • 250 g frisk sjampinjong
  • 2 ss hvetemel
  • 1 dl espressokaffe eller sterk kaffe
  • 2 ts kakaopulver
  • 4 kvister frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 266 kcal
Fett 10 g
Protein 33 g
Karbohydrater 7 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrgryte med kaffe? Det høres merkelig ut, men den litt bitre, aromatiske kaffen utgjør en nydelig og spennende kombinasjon med det markante reinsdyrkjøttet. Fersk og tørket sopp er med på å gjøre dette til en helt særegen smaksopplevelse.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g reinsdyrstek eller grytekjøtt av rein
  • 30 g tørket steinsopp
  • 3 ss margarin eller olje til steking
  • 1 pose sjalottløk (á 250 g)
  • 2 stk. gulrot
  • 250 g frisk sjampinjong
  • 2 ss hvetemel
  • 1 dl espressokaffe eller sterk kaffe
  • 2 ts kakaopulver
  • 4 kvister frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 266 kcal
Fett 10 g
Protein 33 g
Karbohydrater 7 g

Slik gjør du

  1. Skjær kjøtt i biter på ca. 2x2 cm. Legg det i en kjele og hell på kaldt vann så det akkurat dekker.
  2. Kok opp, senk temperaturen og la kjøttet trekke i ca ½-1 time, eller til det er mørt. Fjern skum og urenheter som danner seg på toppen underveis.
Bruk gjerne grytekjøtt til denne retten, men beregn da ca. 1 time lenger koketid.
  1. Sil kraften fra kjøttet og mål opp mengden. Beregn ca. 1 liter til 6 porsjoner.
  2. Legg tørket sopp i  en skål, hell på litt av den varme kraften og sett til side.
  3. Rens løk og del i to om nødvendig.Varm en stekepanne og ha i halvparten margarin eller olje. Fres løken og ha den over i gryten.
  4. Del sopp i biter. Varm resten av margarin eller olje og stek soppen raskt. Ha den i gryten sammen med gulrot i biter.
  5. Hell over kraft. Ha hvetemel i et glass med lokk sammen med litt vann og rist godt. Hell blandingen i gryten under stadig røring. Kok opp, senk varmen og la gryten småkoke noen minutter for å få ut melsmaken.
  6. Rør sammen kaffe og kakao og rør det inn i gryten.
  7. Finhakk urter og ha dem i gryten. Smak til med salt og pepper.

Server gryten med kokte små poteter og rørte tyttebær. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB14 12.12.2024 06:31:13