Kremet elggryte

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

En elggryte er snaddermat på en sur høstdag. Den passer seg selv mens poteten koker.

Ingredienser

  • 500 g grytekjøtt av elg
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss margarin
  • 6 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kraft
  • 150 g aspargesbønner
  • 200 g skogsopp eller annen sopp
  • 1 pose stjerneløk (delikatesseløk)
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 4 skive brunost
  • ss maisstivelse (maizena)

Slik gjør du

  1. Del grytekjøttet i biter, ca. 3 x 3 cm. Krydre med salt og pepper og brun det godt i en gryte sammen med småløk. Tilsett buljong, kok opp, senk varmen og la kjøttet trekke minst 20-30 minutter. sjekk at kjøttet er mørt.
  2. Del sopp i skiver og aspargesbønner i biter og tilsett i gryta. La det trekke i 5-6 minutter.
  3. Ha i crème fraîche og brunost, og jevn gryta med maizena utrørt i 3 ss kaldt vann. 

Server kremet elggryte med kokte poteter, tyttebær og flatbrød.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.