Lagre

Ingredienser

  • 500 g grytekjøtt av elg
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin
  • 6 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kraft
  • 150 g aspargesbønner
  • 200 g skogsopp eller annen sopp
  • 1 pose stjerneløk (delikatesseløk)
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 4 skiver brunost
  • 1,5 ss maisenna
Del

Kremet elggryte

(13)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En elggryte er snaddermat på en sur høstdag. Den passer seg selv mens poteten koker.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 500 g grytekjøtt av elg
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin
  • 6 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kraft
  • 150 g aspargesbønner
  • 200 g skogsopp eller annen sopp
  • 1 pose stjerneløk (delikatesseløk)
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 4 skiver brunost
  • 1,5 ss maisenna

Slik gjør du

  1. Del grytekjøttet i biter, ca. 3 x 3 cm. Krydre med salt og pepper og brun det godt i en gryte sammen med småløk. Tilsett buljong, kok opp, senk varmen og la kjøttet trekke minst 20-30 minutter. sjekk at kjøttet er mørt.
  2. Del sopp i skiver og aspargesbønner i biter og tilsett i gryta. La det trekke i 5-6 minutter.
  3. Ha i crème fraîche og brunost, og jevn gryta med maisenna utrørt i 3 ss kaldt vann. 

Server kremet elggryte med kokte poteter, tyttebær og flatbrød.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant