Lagre

Ingredienser

  • 500 g grytekjøtt av elg
  • 50 g bacon i terninger
  • 1 pose stjerneløk (delikatesseløk)
  • 100 g frisk sjampinjong
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 dl rødvin
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket timian
Del

Rødvinsgryte av elg

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rødvin i gryta gir en nydelig smak på sausen som kler skogens elgkjøtt. Denne gryteretten er grei å lage på forhånd, avkjøle, og ta med seg på tur når en for eksempel skal på hytta.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 500 g grytekjøtt av elg
  • 50 g bacon i terninger
  • 1 pose stjerneløk (delikatesseløk)
  • 100 g frisk sjampinjong
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 dl rødvin
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket timian

Slik gjør du

  1. Stek bacon og løk til det er gyllent i ei gryte. Ta det ut.
  2. Del grytekjøttet opp i terninger, ca. 3 x 3 cm. Bland sammen hvetemel, salt og pepper. Vend kjøttet i melblandingen, og brun det i margarin på god varme.
  3. Ha bacon og løk tilbake i gryta, hell på rødvin og buljong. Ha på krydder og la gryta trekke i ca. 3 timer.
  4. Tilsett sjampinjong skåret i skiver, smak eventuelt til med mer salt og pepper. La gryta trekke videre i 5-6 minutter.

Server med kokte poteter.

Du kan også lage denne rødvinsgryten med grytekjøtt av hjort.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant