Viltsauté Kategori Tradisjon Vanskelighetsgrad Middels Tid 40–60 min Det er mange måter å servere reinsdyrkjøtt på, denne liker alle. Nydelig mild saus til mørt og magert kjøtt. Sosialt Lagre Del Facebook Twitter E-post Send tips på e-post Mottakers e-postadresse Din e-postadresse Din e-postadresse Auda! Noe gikk visst galt. E-posten er sendt sms Skriv inn mobilnummer, og få tilsendt tips gratis. mobilnummer Auda! Noe gikk visst galt. Meldingen er sendt Skriv ut Utskrift med bilde Utskrift uten bilde 0Kommentarer Ingredienser Porsjoner 800 g mørbrad eller ytrefilet av reinsdyr 2 ss smør til bruning 1 ts salt Saus: 3 dl matfløte 2 dl kjøttkraft evt. utblandet buljongterning 1 ts tørket timian 5 g hel rosépepper 4 stk sjalottløk delt i to 1 stk liten sellerirot i biter 3 stk gulrot i biter 1 ss smør til steking 1 ss maisstivelse (maizena) rørt ut i litt kaldt vann 1⁄2 ts salt 1⁄4 ts pepper 1 ss finhakket frisk persille Slik gjør du Hell matfløte, kraft, timian og rosepepper til saus i en gryte. Kok opp på svak varme. Rens og del sjalottløk i to og knollselleri og gulrot i biter. Brun grønnsakene raskt i panna med smør før de has over i gryta. Kok opp og la det småkoke i ca. 15 minutter. Skjær kjøttet i terninger. Brun kjøttet i små porsjoner, dryss over salt og ha over i gryta. La retten trekke i ca. 5 minutter. Kjøttet bør være litt rosa inni. Jevn om nødvendig med maizena utrørt i litt kaldt vann. Smak til med salt og pepper. Dryss finhakket friske persille over gryta før servering. Server viltsauté med en grønn salat og godt brød. Kommentarer Se alle kommentarer... For å skrive en kommentar må du være logget inn.