Ingredienser

Saus:

  • 3 dl matfløte
  • 2 dl kjøttkraft evt. utblandet buljongterning
  • 1 ts tørket timian
  • 5 g hel rosépepper
  • 4 stk. sjalottløk delt i to
  • 1 stk. liten sellerirot i biter
  • 3 stk. gulrot i biter
  • 1 ss smør til steking
  • 1 ss maisenna rørt ut i litt kaldt vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss finhakket frisk persille
Del

Viltsauté

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det er mange måter å servere reinsdyrkjøtt på, denne liker alle. Nydelig mild saus til mørt og magert kjøtt.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Saus:

  • 3 dl matfløte
  • 2 dl kjøttkraft evt. utblandet buljongterning
  • 1 ts tørket timian
  • 5 g hel rosépepper
  • 4 stk. sjalottløk delt i to
  • 1 stk. liten sellerirot i biter
  • 3 stk. gulrot i biter
  • 1 ss smør til steking
  • 1 ss maisenna rørt ut i litt kaldt vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss finhakket frisk persille

Slik gjør du

  1. Hell matfløte, kraft, timian og rosepepper til saus i en gryte. Kok opp på svak varme.
  2. Rens og del sjalottløk i to og knollselleri og gulrot i biter. Brun grønnsakene raskt i panna med smør før de has over i gryta. Kok opp og la det småkoke i ca. 15 minutter.
  3. Skjær kjøttet i terninger. Brun kjøttet i små porsjoner, dryss over salt og ha over i gryta. La retten trekke i ca. 5 minutter. Kjøttet bør være litt rosa inni. Jevn om nødvendig med maizena utrørt i litt kaldt vann. Smak til med salt og pepper.
  4. Dryss finhakket friske persille over gryta før servering.

Server viltsauté med en grønn salat og godt brød.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant