Vaniljekrem

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En deilig vaniljekrem smaker godt sammen med frukt og bær. Du kan også bruke den som fyll i kaker, men ha da gjerne litt gelatin i kremen.

Ingredienser

1
Porsjoner
  • 8 stk eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 2 stk vaniljestang eller 1,5 ts vaniljesukker
  • 8 dl melk
  • 2 ss maisstivelse (maizena)

Slik gjør du

1. Visp sammen eggeplommer og sukker i en kjele.

Eggehvitene du får til overs kan du bruke til Pavlova eller pikekyss.

2. Skrap ut vaniljefrø fra vaniljestenger og ha frø og stenger i eggeblandingen. Spe med melk og rør ut maizena i blandingen.

3. Varm opp blandingen på middels varme, rør hele tiden, gjerne med en slikkepott. Kremen skal opp til kokepunktet før den begynner å tykne, dette tar litt tid. Kremen må ikke koke, da vil den sprekke (skille seg). 

4. Avkjøl kremen i kaldt vann. Kremen blir også litt stivere etter avkjøling. Rør i kremen med jevne mellomrom for å unngå snerk. Legg gjerne plastfolie på toppen av kremen for å hindre snerk. 

Denne oppskriften gir ca. 10 dl vaniljekrem. Ønsker du en større porsjon vaniljekrem bør du lage oppskriften i flere omganger.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.