Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rullekake med vaniljekrem og jordbær

Rullekake med vaniljekrem og jordbær

Ingredienser

1  porsjoner

Rullekakebunn:

  • 4 stk. egg
  • 120 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 0,25 ts bakepulver
  • 2 ss sukker til strø

Vaniljekrem:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 4 stk. eggeplomme
  • 3 dl melk
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 3 stk. gelatinplater

Fyll:

  • 200 g jordbær i grove biter

Pynt:

  • 2 ss melis
  • 4 stk. jordbær delt i 2
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2019 kcal
Fett 51 g
Protein 73 g
Karbohydrater 307 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rullekake fylt med vaniljekrem og jordbær er søtt, sommerlig og godt og passer som 17. mai-kake. Har du ikke friske jordbær kan du selvsagt bruke andre bær, eller smøre et tynt lag med syltetøy på bunnen før du brer på vaniljekremen. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Rullekakebunn:

  • 4 stk. egg
  • 120 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 0,25 ts bakepulver
  • 2 ss sukker til strø

Vaniljekrem:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 4 stk. eggeplomme
  • 3 dl melk
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 3 stk. gelatinplater

Fyll:

  • 200 g jordbær i grove biter

Pynt:

  • 2 ss melis
  • 4 stk. jordbær delt i 2
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2019 kcal
Fett 51 g
Protein 73 g
Karbohydrater 307 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Sukkerbrød 3 a

Sukkerbrød 3a_tips

 

Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut er den ferdig.
Ha et par små smørklatter under bakepapiret i langpannen slik at det blir lettere å bre røren utover papiret.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13598, server:MP-PRD-WEB11 23.03.2025 04:49:14