Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rullekake med vaniljekrem og jordbær

Rullekake med vaniljekrem og jordbær

Ingredienser

1  porsjoner

Rullekakebunn:

  • 4 stk. egg
  • 120 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 0,25 ts bakepulver
  • 2 ss sukker til strø

Vaniljekrem:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 4 stk. eggeplomme
  • 3 dl melk
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 3 stk. gelatinplater

Fyll:

  • 200 g jordbær i grove biter

Pynt:

  • 2 ss melis
  • 4 stk. jordbær delt i 2
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rullekake fylt med vaniljekrem og jordbær er søtt, sommerlig og godt og passer som 17. mai-kake. Har du ikke friske jordbær kan du selvsagt bruke andre bær, eller smøre et tynt lag med syltetøy på bunnen før du brer på vaniljekremen. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Rullekakebunn:

  • 4 stk. egg
  • 120 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 0,25 ts bakepulver
  • 2 ss sukker til strø

Vaniljekrem:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 4 stk. eggeplomme
  • 3 dl melk
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 3 stk. gelatinplater

Fyll:

  • 200 g jordbær i grove biter

Pynt:

  • 2 ss melis
  • 4 stk. jordbær delt i 2

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Bruk over- og undervarme

2. Lag vaniljekrem. Del vaniljestang i to på langs med en liten kniv og skrap ut frø. Ha frøene i en kjele sammen med eggeplommer, melk, sukker og maisstivelse. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen.

3. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Når konsistensen på kremen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl kremen. Pisk kremen lett før bruk slik at den blir jevn og klumpefri.

4. Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.


Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut er den ferdig.

5. Sikt mel og bakepulver sammen og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Bre røren utover en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i stekeovn i 8-10 minutter.

Ha et par små smørklatter under bakepapiret i langpannen slik at det blir lettere å bre røren utover papiret.

6. Legg et ark bakepapir på benken og strø sukker på. Hvelv rullekaken over på papiret og la langpannen ligge over kaken til den er avkjølt. 

7. Smør vaniljekrem på rullekakebunnen, fordel jordbær utover og rull kaken sammen. Pakk kaken litt stramt inn i bakepapiret og legg den kjølig med skjøten ned.

8. Sikt over melis og pynt med jordbær før servering. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 19.04.2024 07:20:05