1. Ha mel og sukker i en bolle, gjerne i en matprosessor. Smuldre i smøret. Tilsett eggeplomme og vann og bland deigen raskt sammen.
2. Trykk deigen tynt og jevnt ut i en paiform (24-26 cm). Klem den godt inntil og jevnt opp langs kanten av formen. Prikk bunnen med gaffel. La formen stå kjølig minst 45 minutter.
3. Stek paibunnen i ovnen ved 200 °Ci 12-15 minutter, til den er gjennomstekt og svakt gyllen. Avkjøl.
4. Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne fra bunnen. Trekk kjelen til side når det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen ”sprekke”. Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens. Avkjøl i kaldt vann. Rør av og til slik at kremen blir jevn og ikke danner snerk.
5. Fyll paibunnen med eggekremen og legg på rikelig med rensede bær.