Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Marengsknapper

Pikekyss

Ingredienser

1  porsjoner

Ca. 80 små pikekyss

  • 3 stk. romtemperert eggehvite
  • 225 g sukker
  • 0,25 ts salt
  • 1 ts sitronsaft
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (12)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Små, søte, dekorative pikekyss eller marengs som kan brukes som spiselig bordpynt eller spises sammen med iskrem. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner

Ca. 80 små pikekyss

  • 3 stk. romtemperert eggehvite
  • 225 g sukker
  • 0,25 ts salt
  • 1 ts sitronsaft

Slik gjør du

  1. Gni inn piskebollen med litt salt og noen dråper sitron. Ha i eggehvite og 1/3 av sukkeret og pisk det luftige. Tilsett resten av sukkeret litt etter litt.
  2. Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt små topper på bakepapir. Sett marengsen i ovnen ved 60-70 °C i ca. 2 timer til tørking.

Server gjerne pikekyss med jordbær.

Del gjerne marengsrøren i to eller tre forskjellige skåler og ha i forskjellige farger.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Sommerdessert på kort varsel

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB12 15.07.2024 13:38:55