Jordbærterte med vaniljekrem

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Denne jordbærterten har alt! Sprø bunn, fløyelsmyk vaniljekrem og friske deilige jordbær. Rett og slett en herlig sommerkake! 

Ingredienser

10 Porsjoner

Tertebunn:

  • 0,5 stk. vaniljestang
  • skall av 0,5 stk. sitron
  • 160 g hvetemel
  • 60 g melis
  • 85 g smør
  • 0,5 stk. egg

Vaniljekrem:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 5 stk. gelatinplater
  • 6 dl melk
  • 9 stk. eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna
  • 1 dl kremfløte

  • 1 kurv jordbær

Slik gjør du

  1. Del en vaniljestang først i to, og deretter i to på langs. Skrap ut frøene med en liten spiss kniv. Riv skall av sitron (kun det gule).
  2. Ha vaniljefrø og sitronskall i en foodprosessor sammen med mel, melis og smør og kjør det raskt sammen.Tilsett egg og kjør til deigen er passe samlet. Hell deigen over på kjøkkenbenken og kna den godt sammen. Pakk inn deigen og legg den kaldt i minimum 20 minutter.
  3. Ta den andre halvparten av vaniljestangen og del i to på langs. Skrap ut frøene, og ha dem i en kjele sammen med oppklipte gelatinplater, melk, eggeplommer, sukker og maisstivelse. Har du ikke vaniljestang kan du bruke 1 ts vaniljesukker per vaniljestang.
  4. Varm opp under omrøring til vaniljekremen tykner. Ta kremen av platen når konsistensen er som en tykk vaniljesaus og hell den over i en bolle. Avkjøl. Pisk kremen lett før bruk slik at den blir jevn og klumpefri.Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke (skille seg). Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.
  5. Kjevle ut deigen mellom to bakepapirark til en leiv som er 2-3 mm tykk, ta bort bakepapiret og kle en paiform, 22 cm i diameter. Skjær vekk overflødig deig, prikk bunnen med en gaffel og sett formen kaldt i 10 minutter. Terten stekes på 180 °C til den har fått en gyllen og fin farge, ca. 12 minutter. Avkjøl.
  6. Stivpisk kremfløte og vend kremen sammen med vaniljekremen.
  7. Bre vaniljekrem utover i den stekte tertebunnen.
  8. Del jordbær i to og legg halve jordbær på toppen.

Pynt eventuelt med sitronmelisse.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.