Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Èclair med eggekrem og jordbær

Éclair med eggekrem og jordbær

Ingredienser

20  porsjoner

Vannbakkels:

  • 2,5 dl vann
  • 125 g smør
  • 125 g hvetemel
  • ca. 4 stk. egg

Eggekrem:

  • 6 dl melk
  • 9 stk. eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna
  • 5 stk. gelatinplater

Pynt:

  • 500 g jordbær
  • 2 ss melis
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Lyst på en lekker og sprø éclair? Fyll vannbakkelsen med fløyelsmyk eggekrem og friske jordbær og du får en liten 17. mai-kake med smak av sommer. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

20  porsjoner

Vannbakkels:

  • 2,5 dl vann
  • 125 g smør
  • 125 g hvetemel
  • ca. 4 stk. egg

Eggekrem:

  • 6 dl melk
  • 9 stk. eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna
  • 5 stk. gelatinplater

Pynt:

  • 500 g jordbær
  • 2 ss melis

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen «sprekke». Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.
Vannbakkels 3a
Vannbakkels 3b
Vannbakkels 3d
Vannbakkels 3e
Éclair sprøytes ut

Vannbakkelsen kan fint fryses, men vil bli litt myke når de tines igjen. Ha dem i stekeovnen på 200 °C i 5-6 minutter for å få en sprø skorpe etter frysingen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9668, server:MP-PRD-WEB15 19.06.2024 09:36:25