Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bløtkake med bær

Bløtkake med eggekrem

Ingredienser

12  porsjoner

Sukkerbrød:

  • 5 stk. egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Eggekrem:

  • 8 dl melk
  • 8 stk. eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna
  • 1 stk. vaniljestang
  • 7 stk. gelatinplater
  • 0,5 dl vann

Pynt:

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss melis
  • 125 g friske rips
  • 125 g friske bringebær
  • ca. 1 dl melk eller eplejuice til dynking
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Deilig bløtkake med masse krem og friske bær = Alltid vellykket!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

12  porsjoner

Sukkerbrød:

  • 5 stk. egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Eggekrem:

  • 8 dl melk
  • 8 stk. eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna
  • 1 stk. vaniljestang
  • 7 stk. gelatinplater
  • 0,5 dl vann

Pynt:

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss melis
  • 125 g friske rips
  • 125 g friske bringebær
  • ca. 1 dl melk eller eplejuice til dynking

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
  2. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen.
  3. Stek i smurt form, ca. 24 cm i diameter, ved 160 °C i 45 minutter. Avkjøl sukkerbrødet på rist.
  4. Ha melk, eggeplommer, sukker og maisenna i en kjele. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Rør inn vaniljefrøene i melkeblandingen.
  5. Varm opp under konstant omrøring til det begynner å ryke av melken. Skru ned temperaturen på kokeplaten, for nå begynner blandingen å tykne til krem. Pass på at det ikke koker, og at det ikke begynner å klumpe seg. Ta kjelen av platen når kremen er passe tykk.
  6. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet forsiktig ut. Kok opp 1/2 dl vann og ta kjelen til side. Rør inn én og én plate gelatin til alt er godt oppløst.
  7. Hell gelatinen i en tynn stråle i eggekremen under omrøring. Sett eggekremen kaldt til den begynner å stivne.
  8. Del sukkerbrødet i to. Dynk bunnene med melk. Legg den ene bunnen på serveringsfatet. Fordel eggekremen over bunnen og legg på den andre bunnen.
  9. Pisk kremfløte stiv sammen med melis. Smør krem rundt hele kaken med en kakepalett. Ha godt med krem foran palettkniven når du gjør dette, så unngår du smuler fra kakebunnen i kremen.  
  10. Pynt med rips og bringebær, eventuelt andre bær. La kaken trekke et par timer før servering.

Vi har også en kjempegod og enkel bløtkake fylt med krem, banan og jordbær. Den blir utrolig lekker når den er pyntet med jordbærskiver på toppen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 18.04.2024 14:10:12