Ingredienser

  • 750 g hodekål
  • 2 stk. eple
  • 1 ts salt
  • 2 ts karve eller mer, etter smak
  • 2,5 dl kjøttkraft
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 2 ss sukker
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

101kcal

Energi

0.2g

Fett

2.8g

Protein

21.5g

Karbohydrater

0.6mg

Jern

Del

Surkål

(22)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hjemmelaget surkål er tradisjonelt og godt tilbehør til blant annet juleribbe, skinkestek, svineknoker og koteletter.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 750 g hodekål
  • 2 stk. eple
  • 1 ts salt
  • 2 ts karve eller mer, etter smak
  • 2,5 dl kjøttkraft
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 2 ss sukker
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

101kcal

Energi

0.2g

Fett

2.8g

Protein

21.5g

Karbohydrater

0.6mg

Jern

Slik gjør du

Du trenger: hodekål, epler, salt, karve, kjøttkraft, eddik, sukker og pepper.

  1. Snitt hodekål fint og kutt eple i båter.

  1. Legg kål og epler lagvis med salt og karve i en kjele. Hell på kjøttkraft, kok opp og la det trekke i ca. 45 minutter under lokk. Rør godt innimellom. Smak til med eddik, sukker og pepper.


Surkålen er ferdig og klar til servering. 

 

Rør eventuelt inn litt fett fra juleribba i surkålen før servering, det gir en ekstra god smak.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant