Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svineknoke med surkål

Svineknoker med surkål

Ingredienser

porsjoner

Surkål:

  • 1 stk. hodekål
  • 1 stk. løk
  • 3 ss smør
  • 0,5 stk. laurbærblad
  • 4 stk. einebær
  • 5 stk. hel nellik
  • 3 dl kjøttkraft (fra terning)
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts sukker
  • 4 ss eddik, 7 %
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Svineknoker er å få både røkt og saltet, og begge deler egner seg til denne retten. Dette er skikkelig tradisjonsrik høst- og vintermat, inspirert av tyskernes Schweinhaxe og Eisbein mit Sauerkraut

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Surkål:

  • 1 stk. hodekål
  • 1 stk. løk
  • 3 ss smør
  • 0,5 stk. laurbærblad
  • 4 stk. einebær
  • 5 stk. hel nellik
  • 3 dl kjøttkraft (fra terning)
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts sukker
  • 4 ss eddik, 7 %

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server svineknokene rykende varme med surkål, poteter, sennep og eventuelt litt av kokesjyen.

Tips: Bruk ferdig surkål og smak til med litt nellik og einerbær. I stedet for surkål kan du bruke stuede rotgrønnsaker. Lag hvit saus og tilsett en pose frossen grønnsaksblanding. Rester av knoken kan brukes til ertesuppe, betasuppe eller lapskaus.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 23.04.2024 18:19:00