Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svineknoke med surkål

Svineknoker med surkål

Ingredienser

porsjoner

Surkål:

  • 1 stk. hodekål
  • 1 stk. løk
  • 3 ss smør
  • 0,5 stk. laurbærblad
  • 4 stk. einebær
  • 5 stk. hel nellik
  • 3 dl kjøttkraft (fra terning)
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts sukker
  • 4 ss eddik, 7 %

  • 8 stk. potet
  • 4 ss grov sennep
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Svineknoker er å få både røkt og saltet, og begge deler egner seg til denne retten. Dette er skikkelig tradisjonsrik høst- og vintermat, inspirert av tyskernes Schweinhaxe og Eisbein mit Sauerkraut

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Surkål:

  • 1 stk. hodekål
  • 1 stk. løk
  • 3 ss smør
  • 0,5 stk. laurbærblad
  • 4 stk. einebær
  • 5 stk. hel nellik
  • 3 dl kjøttkraft (fra terning)
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts sukker
  • 4 ss eddik, 7 %

  • 8 stk. potet
  • 4 ss grov sennep

Slik gjør du

  1. Legg svineknokene i usaltet, kokende vann. Vannet skal såvidt dekke kjøttet. Bruk en kjele som passer i størrelse til knokene. Senk temperaturen og la knokene trekke på svak varme (ca. 90 °C i kokevannet) i ca. 3 timer.
  2. Finsnitt kål og skjær løk i skiver. Fres løk og kål i smør og tilsett laurbærblad, einebær og nellikspiker. Hell over kjøttkraft, kok opp og sett på lokk. La surkålen småkoke i ca. 45 minutter. Rør om av og til. Smak til med salt, pepper, sukker og eddik.
  3. Sett over poteter til koking.
  4. Ta opp knokene fra kraften og legg dem på en rist over langpannen og stek dem på 225 °C i ca. 30 minutter til de er gylne og svoren er sprø. Bruk varmluft eller grill de siste minuttene.

Server svineknokene rykende varme med surkål, poteter, sennep og eventuelt litt av kokesjyen.

Tips: Bruk ferdig surkål og smak til med litt nellik og einerbær.I stedet for surkål kan du bruke stuede rotgrønnsaker. Lag hvit saus og tilsett en pose frossen grønnsaksblanding. Rester av knoken kan brukes til ertesuppe, betasuppe eller lapskaus.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6416, server:MP-PRD-WEB13 28.09.2023 10:47:29