Ingredienser

  • 750 g rødkål
  • 2 stk. eple
  • 1 ts salt
  • 2,5 dl kjøttkraft
  • 2 ts eddik, 7 %
  • 2 ts sukker
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

101kcal

Energi

0.2g

Fett

2.8g

Protein

21.5g

Karbohydrater

0.6mg

Jern

Del

Rødkål

(21)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Godt til svinekjøtt, and og kalkun og typisk til julematen. Danskene bruker rødkål mye på sine store smørbrød og i kombinasjon med kald ribbe eller medisterkaker.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 750 g rødkål
  • 2 stk. eple
  • 1 ts salt
  • 2,5 dl kjøttkraft
  • 2 ts eddik, 7 %
  • 2 ts sukker
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

101kcal

Energi

0.2g

Fett

2.8g

Protein

21.5g

Karbohydrater

0.6mg

Jern

Slik gjør du

Du trenger: rødkål, epler, salt, kjøttkraft, eddik og sukker.

  1. Snitt kål fint og skjær eple i båter.

  1. Legg kål og epler lagvis sammen med salt i en kjele.

  1. Tilsett kjøttkraft og eddik. Kok opp og la det trekke i ca. 45 minutter. Rør godt innimellom og smak til med sukker mot slutten.

Deilig hjemmelaget rødkål klar til servering. 

Rør eventuelt inn litt fett fra juleribba før servering, det gir en ekstra god smak. Et par spiseskjeer ripsgelè gjør også susen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant