Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
kransekake mai

Kransekake

Ingredienser

1  porsjoner
  • 500 g mandler
  • 500 g melis
  • 4 stk. eggehvite

Eggehviteglasur:

  • 75 g melis
  • 0,5 stk. eggehvite
  • 0,5 ts romessens eller sitronsaft
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (22)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Kransekaka er kanskje Norges festkake nr. 1, og har en naturlig plass på kakebordet enten det er snakk om jul, barnedåp, konfirmasjon, bryllup, jubileum eller som 17. mai kake. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner
  • 500 g mandler
  • 500 g melis
  • 4 stk. eggehvite

Eggehviteglasur:

  • 75 g melis
  • 0,5 stk. eggehvite
  • 0,5 ts romessens eller sitronsaft

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Trinnbilder kransekake
Trinnbilder kransekake
Trinnbilder kransekake
Ønsker du å lage kransekakekurv må du også lage en bue til hank og en bunn som har samme omkrets som den minste/nederste ringen i kurven.
Kransekaken kan godt fryses. Oppbevar ringene i en tett boks.

Stor eller liten kransekake blir festpyntet og flott med smellbongbonger og norske flagg.

Les gjerne flere gode råd om kransekakebakst.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB15 22.07.2024 07:59:42