Bagel med eggesalat og røkelaks

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Hva med en bagel fylt med eggesalat, røkelaks, salat og vårløk til lunsj? Her er oppskriften! Enkelt, raskt og veldig veldig godt.

Ingredienser

Eggesalat:

  • 3 stk egg
  • 1 ss seterrømme eller crème fraîche
  • 1 ss majones
  • ts sennep
  • 1 stk finhakket vårløk
  • 1 ss finhakket frisk gressløk
  • 1 ss finhakket sylteagurk
  • ½ ts tabasco
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts pepper

  • 4 stk bagel
  • 12 stk salatblad
  • 8 skiver røkelaks
  • 2 stk finsnittet vårløk

Slik gjør du

  1. Begynn med å lage eggesalat. Kok egg i 10 minutter, avkjøl dem i kaldt vann og skrell dem. Bland rømme, majones, sennep, vårløk, gressløk og sylteagurk. Smak til med tabasco, salt og pepper.
    Eggesalaten kan spises med en gang, men har godt av å stå minst en time i kjøleskap for at smakene skal sette seg ordentlig og at konsistensen skal bli optimal. Den holder seg godt i kjøleskapet i 4-5 dager.
  2. Grovhakk eggene og vend dem inn i dressingen.
  3. Bruk en brødkniv og skjær bagels i to på langs.
  4. Legg salatblad på bunnene etterfulgt av eggesalat, røkelaks og finsnittet vårløk. Legg på bagelstoppene.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.