Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Glassmestersild

Ingredienser

8  porsjoner
  • 10 stk. spekesildfilet
  • 2 stk. løk , i skiver
  • 10 g frisk pepperrot , i tynne skiver
  • 2 stk. gulrot , i skiver
  • 2 ts sennepsfrø
  • 2 ts hel pepper
  • 4 stk. laurbærblad

Lake:

  • 2 dl eddik, 7 %
  • 4 dl vann
  • 3,5 dl sukker
  • 1 ts finhakket frisk ingefær
  • 20 g frisk pepperrot , i terninger
Del

Glassmestersild

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en sild som har lange tradisjoner i Norge. Passer perfekt på en skive rugbrød eller som en del av et større koldtbord. For mange er den et must i julen.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

8  porsjoner
  • 10 stk. spekesildfilet
  • 2 stk. løk , i skiver
  • 10 g frisk pepperrot , i tynne skiver
  • 2 stk. gulrot , i skiver
  • 2 ts sennepsfrø
  • 2 ts hel pepper
  • 4 stk. laurbærblad

Lake:

  • 2 dl eddik, 7 %
  • 4 dl vann
  • 3,5 dl sukker
  • 1 ts finhakket frisk ingefær
  • 20 g frisk pepperrot , i terninger

Slik gjør du

  1. Kok opp ingrediensene til laken og la det koke til sukkeret er løst opp. Avkjøl.
  2. Smak på silden. Er den veldig salt bør den skyldes i kaldt vann før bruk. Tørk silden med papir og del den opp i passe store biter. 
  3. Legg sild , løk, grønnsaker, krydder og laurbærblad lagvis på et glass.
  4. Hell laken over i glasset og sett i kjøleskap
PS: Silden bør stå to-tre døgn i kjøleskap før den spises.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB12 23.03.2023 15:12:30