Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Skinkestek med rødkål- og rødbetesalat

Skinkestek med rødkål- og rødbetesalat

Ingredienser

porsjoner

Rødkål- og rødbetesalat:

  • 500 g rødkål
  • 200 g rødbete
  • 2 stk. rødløk
  • 2 ss kapers
  • 2 ss hakket frisk dill

Dressing:

  • 4 ss rødvinseddik
  • 2 ss flytende honning
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sprø svor minner om selveste julekvelden! Den saftige skinkesteken i kombinasjon med en frisk rødkål- og rødbetsalat er snadder gjestemat med deilige smaker av jul. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Rødkål- og rødbetesalat:

  • 500 g rødkål
  • 200 g rødbete
  • 2 stk. rødløk
  • 2 ss kapers
  • 2 ss hakket frisk dill

Dressing:

  • 4 ss rødvinseddik
  • 2 ss flytende honning
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 230 °C.

2. Rut svoren. Skjær godt ned i fettet, men ikke i kjøttet. Gni steken inn med salt og pepper, gjerne dagen i forveien.

Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan steken dampes først og rutes etter damping.

3. Legg steken i en ildfast form. Tilsett varmt vann. Dekk formen med aluminiumfolie. Sett langpannen midt i stekeovnen i ca. 45 minutter til svoren begynner å sprike.

4. Fjern folien og skru ned temperaturen til 175 °C. Stikk et steketermometer inn i steken og stek videre til steketermometeret viser 68 °C for medium stekt eller 74 °C for gjennomstekt. Du kan eventuelt bruke grillen de siste minuttene, for å få sprø svor. La steken hvile i 15-20 minutter.

5. Finsnitt rødkål. Skrell rødbetene og riv dem grovt på et rivjern. Finhakk løk. Bland rødkål, rødbete, rødløk, kapers og hakket dill til en fargerik salat.

6. Bland sammen dressingen og hell den over salaten. Den kan serveres med en gang, men blir bedre om den får stå og trekke smak en stund.

Bruk en ostehøvel til å snitte rødkålen, da blir strimlene ekstra tynne og delikate. Har den snittede løken en sterk smak, kan den ligge i kaldt noen minutter før vannet helles av, og løken blandes med resten av salaten.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 20.04.2024 00:47:55