Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Brun lapskaus

Lapskaus

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g benfri høyrygg av storfekjøtt , evt. bog
  • 2 ss smør , til steking
  • 10 dl vann
  • 1 stk. kjøttbuljongterning
  • 800 g potet i terninger
  • 3 stk. gulrot i terninger
  • 150 g kålrot
  • 150 g persillerot
  • 0,5 stk. purre
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts grovmalt pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

404 kcal

Energi

18.3 g

Fett

33 g

Protein

26.2 g

Karbohydrater

4 mg

Jern

Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (12)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lapskaus er en velkjent tradisjonsrett i Norge. Rykende varm lapskaus faller garantert i smak hos liten og stor.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g benfri høyrygg av storfekjøtt , evt. bog
  • 2 ss smør , til steking
  • 10 dl vann
  • 1 stk. kjøttbuljongterning
  • 800 g potet i terninger
  • 3 stk. gulrot i terninger
  • 150 g kålrot
  • 150 g persillerot
  • 0,5 stk. purre
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts grovmalt pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

404 kcal

Energi

18.3 g

Fett

33 g

Protein

26.2 g

Karbohydrater

4 mg

Jern

Slik gjør du

Visste du at: Norge består av store områder med gress, urter og andre vekster. Disse områdene kan brukes til mat, men da er vi avhengig av våre drøvtyggere som storfe og sau.

  1. Skjær kjøtt i terninger og brun det i flere omganger i en varm stekepanne med smør. Ha kjøttet over i en kjele og hell på vann og buljongterning. Kok opp og senk temperaturen noe, kjøttet skal bare trekke. La kjøttet trekke til det er mørt, ca. 2 timer.
  2. Skrell grønnsakene og skjær dem i terninger. Skyll purren godt og skjær den i ringer. Ha grønnsakene i en passe stor kasserolle. Ha i det kokte kjøttet og 3/4 deler av kraft fra trekkingen.
Om du ikke har nok kraft igjen etter trekking kan du tilføye vann til du har nok.
  1. Kok opp og la lapskausen småkoke på middels varme til grønnsakene er godt møre. Rør minst mulig slik at lapskausen ikke blir grøtet, men se til at den ikke svir seg i bunnen. Smak til med salt og pepper.

Server med grovt brød eller flatbrød

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Grytefavoritten høyrygg

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.5112, server:MP-PRD-WEB14 01.06.2023 01:15:43