Osso bucco Kategori Gjester Vanskelighetsgrad Avansert Tid Over 60 min En oppskrift fra det sydende middelhavske kjøkken. Kalvekjøtt er lyst, mørt og delikat. Sosialt Lagre Del Facebook Twitter E-post Send tips på e-post Mottakers e-postadresse Din e-postadresse Din e-postadresse Auda! Noe gikk visst galt. E-posten er sendt sms Skriv inn mobilnummer, og få tilsendt tips gratis. mobilnummer Auda! Noe gikk visst galt. Meldingen er sendt Skriv ut Utskrift med bilde Utskrift uten bilde 0Kommentarer Ingredienser Porsjoner ca. 3 kg kalveskank 1 ts salt 1⁄2 ts pepper 6 ss hvetemel til å vende kjøttet i 6 ss olivenolje 4 ss smør 4 stk gulrot 4 stk stilkselleri (stangselleri) 3 stk løk 3 båt hvitløk 21⁄2 dl hvitvin eller eplejuice 21⁄2 dl kjøttbuljong (utblandet) 2 boks hermetiske tomater 1 bunt bladpersille 1⁄2 ts tørket timian 1⁄2 ts tørket oregano 2 stk laurbærblad Gremolata: 2 stk sitron 2 bunt bladpersille 5 båt hvitløk Vis næringsinnhold Energi 532kcal Fett 23.9g Protein 45.9g Karbohydrater 32.4g Jern 4.9mg Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør. Slik gjør du Vend kjøttstykkene i en blanding av mel, salt og pepper, rist av løst mel og brun kjøttet i olje. Legg kjøttet til side og hell ut oljen. Skjær gulrøtter, selleri, løk i små terninger. Finhakk hvitløk. Fres grønnsakene i smør til de har fått litt farge.Ha dem over i en kjele og legg kjøttskivene på toppen. Kok ut stekepannen med vin/eplejuice og buljong, ha i finhakket persille og krydder. Hell alt over i kjelen. Tilsett hermetiske tomater til slutt. Kok opp, senk varmen og la gryten trekke på kokepunktet i 2-3 timer. Dette kan godt gjøres i stekeovnen på 90 ºC. Retten er ferdig når kjøttet er mørt og løsner fra beinet. Gremolata: Vask sitronen godt og riv skallet fint. Bland med finhakket persille og hvitløk. Legg kjøttet på et stort serveringsfat, øs over grønnsakene og sausen og strø over krydderblanding til slutt. Server i dype, varme tallerkener med godt, ferskt brød (eller risotto milanese). Selv om det i denne retten opprinnelig brukes kalvekjøtt, kan man godt bruke bogskiver av okse, eventuelt høyrygg. Kommentarer Se alle kommentarer... For å skrive en kommentar må du være logget inn.