Osso bucco

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

En oppskrift fra det sydende middelhavske kjøkken. Kalvekjøtt er lyst, mørt og delikat.

Ingredienser

  • ca. 3 kg kalveskank
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 6 ss hvetemel til å vende kjøttet i
  • 6 ss olivenolje
  • 4 ss smør
  • 4 stk gulrot
  • 4 stk stilkselleri (stangselleri)
  • 3 stk løk
  • 3 båt hvitløk
  • 212 dl hvitvin eller eplejuice
  • 212 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 boks hermetiske tomater
  • 1 bunt bladpersille
  • 12 ts tørket timian
  • 12 ts tørket oregano
  • 2 stk laurbærblad

Gremolata:

  • 2 stk sitron
  • 2 bunt bladpersille
  • 5 båt hvitløk
Vis næringsinnhold
Energi
532kcal
Fett
23.9g
Protein
45.9g
Karbohydrater
32.4g
Jern
4.9mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Vend kjøttstykkene i en blanding av mel, salt og pepper, rist av løst mel og brun kjøttet i olje. Legg kjøttet til side og hell ut oljen.
  2. Skjær gulrøtter, selleri, løk i små terninger. Finhakk hvitløk. Fres grønnsakene i smør til de har fått litt farge.Ha dem over i en kjele og legg kjøttskivene på toppen.
  3. Kok ut stekepannen med vin/eplejuice og buljong, ha i finhakket persille og krydder.
  4. Hell alt over i kjelen. Tilsett hermetiske tomater til slutt. Kok opp, senk varmen og la gryten trekke på kokepunktet i 2-3 timer. Dette kan godt gjøres i stekeovnen på 90 ºC. Retten er ferdig når kjøttet er mørt og løsner fra beinet. 
  5. Gremolata: Vask sitronen godt og riv skallet fint. Bland med finhakket persille og hvitløk.
  6. Legg kjøttet på et stort serveringsfat, øs over grønnsakene og sausen og strø over krydderblanding til slutt.

Server i dype, varme tallerkener med godt, ferskt brød (eller risotto milanese).

Selv om det i denne retten opprinnelig brukes kalvekjøtt, kan man godt bruke bogskiver av okse, eventuelt høyrygg.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.