Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Osso bucco

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • ca. 3 kg kalveskank
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 6 ss hvetemel til å vende kjøttet i
  • 6 ss olivenolje
  • 4 ss smør
  • 4 stk. gulrot
  • 4 stk. stilkselleri (stangselleri)
  • 3 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 2,5 dl hvitvin eller eplejuice
  • 2,5 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 1 bunt bladpersille
  • 0,5 ts tørket timian
  • 0,5 ts tørket oregano
  • 2 stk. laurbærblad

Gremolata:

  • 2 stk. sitron
  • 2 bunt bladpersille
  • 5 båter hvitløk
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

532kcal

Energi

23.9g

Fett

45.9g

Protein

32.4g

Karbohydrater

4.9mg

Jern

Del

Osso bucco

(2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

En oppskrift fra det sydende middelhavske kjøkken. Kalvekjøtt er lyst, mørt og delikat.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • ca. 3 kg kalveskank
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 6 ss hvetemel til å vende kjøttet i
  • 6 ss olivenolje
  • 4 ss smør
  • 4 stk. gulrot
  • 4 stk. stilkselleri (stangselleri)
  • 3 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 2,5 dl hvitvin eller eplejuice
  • 2,5 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 1 bunt bladpersille
  • 0,5 ts tørket timian
  • 0,5 ts tørket oregano
  • 2 stk. laurbærblad

Gremolata:

  • 2 stk. sitron
  • 2 bunt bladpersille
  • 5 båter hvitløk
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

532kcal

Energi

23.9g

Fett

45.9g

Protein

32.4g

Karbohydrater

4.9mg

Jern

Slik gjør du

  1. Vend kjøttstykkene i en blanding av mel, salt og pepper, rist av løst mel og brun kjøttet i olje. Legg kjøttet til side og hell ut oljen.
  2. Skjær gulrøtter, selleri, løk i små terninger. Finhakk hvitløk. Fres grønnsakene i smør til de har fått litt farge.Ha dem over i en kjele og legg kjøttskivene på toppen.
  3. Kok ut stekepannen med vin/eplejuice og buljong, ha i finhakket persille og krydder.
  4. Hell alt over i kjelen. Tilsett hermetiske tomater til slutt. Kok opp, senk varmen og la gryten trekke på kokepunktet i 2-3 timer. Dette kan godt gjøres i stekeovnen på 90 ºC. Retten er ferdig når kjøttet er mørt og løsner fra beinet. 
  5. Gremolata: Vask sitronen godt og riv skallet fint. Bland med finhakket persille og hvitløk.
  6. Legg kjøttet på et stort serveringsfat, øs over grønnsakene og sausen og strø over krydderblanding til slutt.

Server i dype, varme tallerkener med godt, ferskt brød (eller risotto milanese).

Selv om det i denne retten opprinnelig brukes kalvekjøtt, kan man godt bruke bogskiver av okse, eventuelt høyrygg.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB11 04.12.2022 05:49:57