Marsipankake

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

En klassisk marsipankake passer til de fleste anledninger. Med norske egg har vi bakt et luftig og flott sukkerbrød, og fylt det med friskt bringebærsyltetøy, pisket krem og valnøtter. Høres det vanskelig ut? Følg trinn for trinn bildene nedenfor og resultatet blir garantert bra.

Ingredienser

12 Porsjoner

Sukkerbrød:

 • 5 stk. egg
 • 150 g sukker
 • 150 g hvetemel
 • 1 ts bakepulver

Fyll:

 • 9 dl kremfløte
 • 2 ss melis
 • ca. 1 dl melk eller eplejuice til dynking
 • 8 ss bringebærsyltetøy
 • 50 g grovhakkede valnøttkjerner

 • 500 g marsipan

Pynt:

 • ca. 40 g kokesjokolade
 • 1 stk. jordbær
 • 6 stilker frisk sitronmelisse

Slik gjør du


Du trenger: egg, sukker, hvetemel, bakepulver, eplejuice (eller melk til dynking), kremfløte, melis,  bringebærsyltetøy, valnøtter, marsipan, kokesjokolade, jordbær og frisk sitronmelisse.

 1. Forvarm stekeovnen til 160 °C.

 1. Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.

Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut er den ferdig.

 1. Sikt mel og bakepulver over i bollen med eggedosis.

 1. Vend melet forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Bruk myke bevegelser og bland til det ikke lenger er melklumper i røren. Husk også å se etter melklumper i bunnen av bollen.
 2. Ha bakepapir i bunnen av en springform på 24 cm i diameter. Smør formen med smør.

 1. Hell røren i formen i et sikk sakk mønster, og stryk lett frem og tilbake med slikkepotten slik at overflaten blir jevn.
 2. Sett formen på nederste rille i ovnen og stek i ca. 40 minutter, til sukkerbrødet har hevet seg godt, er gyllent og gjennomstekt.
 1. La sukkerbrødet stå i formen et par minutter før det hvelves over på rist. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og avkjøl sukkerbrødet.  Sukkerbrødet kan pakkes inn i plastfolie og fryses om du ikke ønsker å fylle det med en gang.
 2. Pisk kremfløte stiv sammen med melis.

 1. Skjær et lite snitt vertikalt på sukkerbrødet. Når kakebunnen fylles og lagene legges oppå hverandre vil snittet være til hjelp for å få en jevn kake.

 1. Bruk en sagkniv og del sukkerbrødet i tre lag. 
 1. Legg et av lagene på et fat og dynk det med litt melk eller eplejuice.

 1. Smør på litt bringebærsyltetøy. Ha på krem og valnøtter. Smør kremen ut i et jevnt lag og legg på et nytt sukkerbrødlag. Gjenta prosessen.

 1. Smør tilslutt krem i et jevnt lag rundt hele kaken med en kakepalett. Ha godt med krem foran palettkniven når du gjør dette, så unngår du smuler fra kakebunnen i kremen.
 2. Kjevle ut marsipanen til en leiv, ca. 2 mm tykkelse, bruk litt mel eller melis for å hindre at marsipanen setter seg til benkeplaten eller kjevlet. Rull marsipanen forsiktig på kjevlet og løft den over kaken.
Bruk en eltekrok og elt marsipan raskt i mikseren før du kjevler den ut, da blir den enklere å jobbe med. Du kan også elte den litt for hånd.
 1. Kle kaken med marsipanen. Bruk håndflatene til å stryke forsiktig langs kanten, samtidig som du strekker lett i marsipanen. Da får du en slett og fin kake uten folder. Bruk en tynn spiss kniv og skjær bort marsipanen rundt kanten til slutt.

 1. Smelt sjokolade i en liten skål over et vannbad, eventuelt i mikrobølgeovnen, men se til at den ikke svir seg. Skjær jordbær i skiver. Lag et lite kremmerhus og fyll i den smeltede sjokoladen. Kaken er klar til pynting.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.