Ferskt kjøtt og suppe

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en god, gammel tradisjonsrett av kokekjøtt som gir masse smak. Kokekjøtt som oksebog eller høyrygg trenger god tid og lav temperatur for å bli skikkelig mørt. Server den varme suppen først, og deretter kjøttet i skiver sammen med poteter, grønnsaker og løksaus.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg
  • 1,5 l vann
  • 1 ts salt
  • 1 stk. purre
  • 150 g hodekål
  • 3 stk. gulrot
  • 100 g sellerirot eller persillerot
  • 0,5 ts pepper

Sursøt løksaus:

  • 1 stk. finhakket løk
  • 5 dl kjøttkraft eller buljong
  • 2 ss hvetemel
  • 0,5 dl vann
  • 2 ts eddik, 7 %
  • 3 ts sukker

Tilbehør:

  • 800 g potet

Slik gjør du

Server med kokte poteter og sursøt løksaus. 

Lag gjerne en stor porsjon ferskt kjøtt og suppe, slik at du enten har middag til mange eller har middag for et par dager.
Mange steder i landet brukes det også melboller (klot) i grønnsakssuppen.