Brennsnut

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Brennsnut er norsk tradisjonsmat fra Sunnmøre, men serveres også andre steder i landet. Suppa kan både lages av ferskt kokekjøtt som her eller med varianter av saltet kjøtt, for eksempel rester av fenalår.  Erter og av og til byggryn er også vanlig å bruke i brennsnut.

Ingredienser

4 Porsjoner
  • ca. 1,2 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg
  • 2 dl tørkede gule erter
  • 2 l vann
  • 4 stk. gulrot
  • 0,5 stk. kålrot
  • 0,5 stk. hodekål
  • 8 stk. potet
  • 1 stk. purre eller løk

Slik gjør du

  1. Legg erter i kaldt vann natten over.
  2. Hell av bløtleggingsvannet, fyll på med nytt vann og kok opp. Fjern skummet som danner seg på toppen.
  3. Legg i kjøtt, kok opp og skum av en gang til. La alt koke ved svak varme i 2 - 2 1/2 timer, eller til kjøttet er mørt.
  4. Skrell grønnsakene og potetene. Del alt opp i suppeterninger, og la dem koke med de siste 15 minuttene. Smak til med salt og pepper.

Server med flatbrød.

Man kan også lage en enklere brennsnut med kjøttpølse.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.