Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Brennsnut

Ingredienser

velg antall porsjoner
4  porsjoner
  • ca. 1,2 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg
  • 2 dl tørkede gule erter
  • 2 l vann
  • 4 stk. gulrot
  • 0,5 stk. kålrot
  • 0,5 stk. hodekål
  • 8 stk. potet
  • 1 stk. purre eller løk
Del

Brennsnut

(7)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Brennsnut er norsk tradisjonsmat fra Sunnmøre, men serveres også andre steder i landet. Suppa kan både lages av ferskt kokekjøtt som her eller med varianter av saltet kjøtt, for eksempel rester av fenalår.  Erter og av og til byggryn er også vanlig å bruke i brennsnut.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

velg antall porsjoner
4  porsjoner
  • ca. 1,2 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg
  • 2 dl tørkede gule erter
  • 2 l vann
  • 4 stk. gulrot
  • 0,5 stk. kålrot
  • 0,5 stk. hodekål
  • 8 stk. potet
  • 1 stk. purre eller løk

Slik gjør du

  1. Legg erter i kaldt vann natten over.
  2. Hell av bløtleggingsvannet, fyll på med nytt vann og kok opp. Fjern skummet som danner seg på toppen.
  3. Legg i kjøtt, kok opp og skum av en gang til. La alt koke ved svak varme i 2 - 2 1/2 timer, eller til kjøttet er mørt.
  4. Skrell grønnsakene og potetene. Del alt opp i suppeterninger, og la dem koke med de siste 15 minuttene. Smak til med salt og pepper.

Server med flatbrød.

Man kan også lage en enklere brennsnut med kjøttpølse.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB12 04.12.2022 06:52:53