Lagre

Ingredienser

  • 600 g grytekjøtt av elg
  • 1 l vann
  • 2 stk. kjøttbuljongterning
  • 2 skiver kålrot
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 2 stk. gulrot
  • 4 stk. potet
  • 0,5 stk. purre
  • 4 ss hakket frisk kruspersille
  • 0,5 ts pepper
Del

Fersk elgsuppe

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Elgkjøttet gir kraftig og god smak til denne suppen. Du kan variere med grønnsaker, etter hva som finnes og det du liker. Lag gjerne en dobbel porsjon, så har du ferdig middag til i morgen også! Denne suppen kan godt kages med annet viltkjøtt som reinsdyr.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 600 g grytekjøtt av elg
  • 1 l vann
  • 2 stk. kjøttbuljongterning
  • 2 skiver kålrot
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 2 stk. gulrot
  • 4 stk. potet
  • 0,5 stk. purre
  • 4 ss hakket frisk kruspersille
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1.  Del grytekjøttet i biter, ca. 3 x 3 cm og legg det i en gryte. Tilsett vann og buljongterninger og kok opp. Skum av og la det trekke i ca. 20 minutter.
  2. Del kålrot, gulrot, selleri og potet i biter, ca. 2 x 2 cm, og purre i ringer. Ha det i gryta og kok i 10 minutter til grønnsakene er møre.
  3. Smak til med pepper og salt, og ha i hakket persille ved servering.

 Flatbrød er tradisjonsrikt følge til denne suppen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant