Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 500 g reinsdyrstek eller kokekjøtt av rein
  • 2 ss smør til steking
  • 7 dl reinsdyrkraft , eventuelt vann
  • 3 dl vann til meljevning
  • 3 ss hvetemel
  • 4 stk. potet
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • eventuelt ca. 4 dråper sukkerkulør
Del

Bidos

(12)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Bidos er samefolkets tradisjonelle festmat. Det finnes mange ulike oppskrifter på bidos, og den kan lages både med og uten jevning. Denne oppskriften er blottet for jåleri, og full av smak. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 500 g reinsdyrstek eller kokekjøtt av rein
  • 2 ss smør til steking
  • 7 dl reinsdyrkraft , eventuelt vann
  • 3 dl vann til meljevning
  • 3 ss hvetemel
  • 4 stk. potet
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • eventuelt ca. 4 dråper sukkerkulør

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server bidos rykende varm med grovt, nybakt brød, smør og tyttebær. Hva med å prøve Gahkko - samisk brød til? 

Du kan gjerne variere gryten med purreløk og andre grønnsaker. Da er det ikke lenger en enkel og autentisk bidos, men det smaker utrolig godt.

Bidos stillbilde fra film

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3546, server:MP-PRD-WEB15 30.11.2022 09:04:53