Kjøtt, buljong og margbein

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Tradisjonell samisk rett med margbein, reinsdyrkjøtt og rykende varm buljong - noe som varmer godt på mørke kvelder.

Ingredienser

  • 1 kg grytekjøtt av reinsdyr
  • l vann
  • 3 ts salt
  • ½ kg margbein av reinsdyr
  • 3 stk gulrot
  • 200 g kålrot
  • 200 g hodekål
  • ½ ts pepper

Slik gjør du

  1. Ha salt i vannet og la det koke opp. Tilsett kjøtt La det trekke ved 90° C i ca. 3 timer - til kjøttet er mørt.
  2. Skum av kjøttfettet som du bruker til saus. La margbeinene koke med de siste 15-20 minuttene. 
  3. Skrell gulrøttene og kålroten. Skjær alle grønnsakene grovt opp og la dem koke i litt av buljongen til de er møre. Det er helt valgfritt om du vil bruke grønnsaker i denne retten!

Server kjøttet med margben, grønnsakene, kokte poteter og kjøttfettet. Buljongen kan du servere  ved siden av, eventuelt med litt strimlet kål.

 

  

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.