Ingredienser

Marinade:

  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ts maisenna

Saus:

  • 4 ss kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ts maisenna

  • 1 stk. brokkoli
  • 125 g hermetiske bambusskudd
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. grønn paprika
  • 200 g frisk sjampinjong
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 125 g hermetiske vannkastanjer
  • 125 g sukkererter (valgfritt)
  • 2 ss olje til steking
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

458kcal

Energi

8.7g

Fett

40,6g

Protein

49,5 g

Karbohydrat

5.2mg

Jern

Del

Biff chop suey

(11)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Biff chop suey, en klassisk kinesiske rett, har nok de fleste spist på kinarestaurant. Men hvorfor ikke prøve å lage den hjemme?

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Marinade:

  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ts maisenna

Saus:

  • 4 ss kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ts maisenna

  • 1 stk. brokkoli
  • 125 g hermetiske bambusskudd
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. grønn paprika
  • 200 g frisk sjampinjong
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 125 g hermetiske vannkastanjer
  • 125 g sukkererter (valgfritt)
  • 2 ss olje til steking
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

458kcal

Energi

8.7g

Fett

40,6g

Protein

49,5 g

Karbohydrat

5.2mg

Jern

Slik gjør du

Visste du at: Drøvtyggere på utmarksbeite tar i bruk arealer som ellers ikke ville kunne blitt nyttet til matproduksjon. Og i Norge så har vi store områder kun egnet til grasproduksjon.

  1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Skjær kjøttet i tynne strimler. Hell marinaden over kjøttet og la det ligge i 10-15 minutter.
  2. Kok risen etter anvisning på pakken.
  3. Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Kutt brokkoli i små topper, bambusskudd, løk og paprika i strimler, sopp i båter, stilkselleri i skiver og del vannkastanjene i to. Sukkerertene deles i to på skrå. Pass på å holde grønnsakene hver for seg.
  4. Varm opp woken og ha i olje. Når oljen freser, ha i kjøttet. Brun kjøttet på alle sider og ta det ut.
  5. Ha i litt mer olje og stek hver enkel grønnsaksort for seg.
  6. Ha alle grønnsakene og kjøttet tilbake i woken. Tilsett sausen og bland den sammen med ingrediensene. Kok opp og server med en gang.

Server med ris.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant