Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Chop suey

Biff chop suey

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ts maisenna

Saus:

  • 4 ss kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ts maisenna

  • 1 stk. brokkoli
  • 1 boks hermetiske bambusskudd
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. grønn paprika
  • 200 g frisk sjampinjong
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 125 g hermetiske vannkastanjer
  • 125 g sukkererter (valgfritt)
  • 2 ss nøytral olje til steking
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 458 kcal
Fett 8.7 g
Protein 40,6 g
Karbohydrat 49,5 g 
Jern 5.2 mg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (11)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Biff chop suey, en klassisk kinesiske rett, har nok de fleste spist på kinarestaurant. Men hvorfor ikke prøve å lage den hjemme?

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ts maisenna

Saus:

  • 4 ss kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ts maisenna

  • 1 stk. brokkoli
  • 1 boks hermetiske bambusskudd
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. grønn paprika
  • 200 g frisk sjampinjong
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 125 g hermetiske vannkastanjer
  • 125 g sukkererter (valgfritt)
  • 2 ss nøytral olje til steking
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 458 kcal
Fett 8.7 g
Protein 40,6 g
Karbohydrat 49,5 g 
Jern 5.2 mg

Slik gjør du

Visste du at: Drøvtyggere på utmarksbeite tar i bruk arealer som ellers ikke ville kunne blitt nyttet til matproduksjon. Og i Norge så har vi store områder kun egnet til grasproduksjon.

  1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Skjær kjøttet i tynne strimler. Hell marinaden over kjøttet og la det ligge i 10-15 minutter.
  2. Kok risen etter anvisning på pakken.
  3. Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Kutt brokkoli i små topper, bambusskudd, løk og paprika i strimler, sopp i båter, stilkselleri i skiver og del vannkastanjene i to. Sukkerertene deles i to på skrå. Pass på å holde grønnsakene hver for seg.
  4. Varm opp woken og ha i olje. Når oljen freser, ha i kjøttet. Brun kjøttet på alle sider og ta det ut.
  5. Ha i litt mer olje og stek hver enkel grønnsaksort for seg.
  6. Ha alle grønnsakene og kjøttet tilbake i woken. Tilsett sausen og bland den sammen med ingrediensene. Kok opp og server med en gang.

Server med ris.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7088, server:MP-PRD-WEB11 11.12.2023 16:46:29