Lagre

Ingredienser

  • 400 g strimlet kyllingkjøtt
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk. hakket løk
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 stk. finhakket rød chili eller litt chilipasta (sambal oelek)
  • 4 dl gule linser (ferdig bløtt og skylt)
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 l vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 1 ss hakket frisk mynte
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

236kcal

Energi

7.2g

Fett

33.2g

Protein

8.7g

Karbohydrater

2mg

Jern

Del

Linsesuppe med kylling og koriander

(2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag en nydelig kyllingsuppe med linser og mange spennende smaker. Spisskummen og koriander vil du kanskje kjenne igjen fra en del thailandske retter.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 400 g strimlet kyllingkjøtt
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk. hakket løk
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 stk. finhakket rød chili eller litt chilipasta (sambal oelek)
  • 4 dl gule linser (ferdig bløtt og skylt)
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 l vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 1 ss hakket frisk mynte
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

236kcal

Energi

7.2g

Fett

33.2g

Protein

8.7g

Karbohydrater

2mg

Jern

Slik gjør du

  1. Dryss salt, pepper og spisskummen over kyllingkjøttbitene og la det stå og trekke smak en stund.
  2. Varm olje og stek kyllingkjøtt i strimler i noen minutter. Ta kjøttet ut og sett det til side.
  3. Fres løk, hvitløk og ingefær et par minutter uten at det tar farge. Tilsett chili, linser, tomater og buljong og la det hele koke til linsene er møre, ca 30 minutter.
  4. Tilsett kjøttet og la det hele bli gjennomvarmt.

Dryss over hakket koriander og mynte, og server med godt brød.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant