Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hønsesuppe som i Provence

Hønsesuppe som i Provence

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. kokt kokt høne
  • 4 stk. potet
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. purre
  • 1 stk. løk
  • 0,5 stk. fennikel (kan sløyfes)
  • 4 båter hvitløk
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1,5 l hønsekraft (kraft fra kokt høne)
  • Revet skall og saft av 0,5 stk. appelsin
  • 2 ss frisk rosmarin (kan sløyfes)

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En god, hjemmelaget hønsekraft og det pillede hønsekjøttet danner basis i denne varmende tradisjonssuppen fra Syd-Frankrike.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. kokt kokt høne
  • 4 stk. potet
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. purre
  • 1 stk. løk
  • 0,5 stk. fennikel (kan sløyfes)
  • 4 båter hvitløk
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1,5 l hønsekraft (kraft fra kokt høne)
  • Revet skall og saft av 0,5 stk. appelsin
  • 2 ss frisk rosmarin (kan sløyfes)

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server suppen rykende varm med ferskt brød til.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14902, server:MP-PRD-WEB13 14.07.2025 03:57:14