Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Hønsesuppe som i Provence

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. kokt høne
  • 1,5 l hønsekraft (kraft fra kokt høne)
  • 4 stk. potet
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. purre
  • 1 stk. løk
  • 0,5 stk. fennikel (kan sløyfes)
  • 4 båter hvitløk
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 boks hermetiske tomater
  • Revet skall og saft av 0,5 stk. appelsin
  • 2 ss frisk rosmarin
Del

Hønsesuppe som i Provence

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En god, hjemmelaget hønsekraft og det pillede hønsekjøttet danner basis i denne varmende tradisjonssuppen fra Syd-Frankrike.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. kokt høne
  • 1,5 l hønsekraft (kraft fra kokt høne)
  • 4 stk. potet
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. purre
  • 1 stk. løk
  • 0,5 stk. fennikel (kan sløyfes)
  • 4 båter hvitløk
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 boks hermetiske tomater
  • Revet skall og saft av 0,5 stk. appelsin
  • 2 ss frisk rosmarin

Slik gjør du

  1. Rens hønsekjøtt for skinn og ben. Skjær det opp i 2-3 cm store biter.
  2. Skjær grønnsakene i små terninger og press hvitløk. Fres alle grønnsakene i litt olje til løken er blank. Tilsett gurkemeie og la den frese med noen minutter.
  3. Tilsett hakkede tomater og hønsekraft. Kok opp, tilsett hønsekjøttet og la suppen trekke til grønnsakene er ferdig og kjøttet er varmt.
  4. Smak til med saft og skall av appelsin, salt og pepper.

Server suppen rykende varm med ferskt brød til.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB11 07.02.2023 06:27:26