Ingredienser

  • 0,33 stk. purre i biter
  • 2 båter revet hvitløk
  • ca. 400 g potet i biter
  • 200 g sellerirot i biter
  • 1 l kyllingkraft eller hønsebuljong
  • 2 dl kremfløte eller crème fraîche

salt og kvernet pepper

  • 0,25 stk. purre i strimler
  • ca. 1 ss ramsløk (på glass)
  • 2 stk. kyllingfilet i strimler
Del

Kremet kyllingsuppe med ramsløk

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ramsløk er en viltvoksende urt, og er kjent som vikingenes "hvitløk". Kremet kyllingsuppe med ramsløken er en nydelig forrett.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 0,33 stk. purre i biter
  • 2 båter revet hvitløk
  • ca. 400 g potet i biter
  • 200 g sellerirot i biter
  • 1 l kyllingkraft eller hønsebuljong
  • 2 dl kremfløte eller crème fraîche

salt og kvernet pepper

  • 0,25 stk. purre i strimler
  • ca. 1 ss ramsløk (på glass)
  • 2 stk. kyllingfilet i strimler

Slik gjør du

  1. Vask purren godt og del den i biter. Surr purre og hvitløk i litt smør. Tilsett poteter og sellerirot og hell over kraft. Kok til det er mørt.
  2. Ha alt over i en matprosessor og kjør suppen glatt. Sil suppen hvis ønskelig og tilsett fløte. Kok opp og smak til med salt, kvernet pepper og eventuelt litt mer buljong.
  3. Skjær kyllingfileten i strimler og la dem trekke i suppen noen minutter.
  4. Hell suppen i serveringsboller og legg i noen kyllingstrimler. Drypp over litt ramsløkolje og pynt med friterte purrestrimler.

Server med godt brød.

Liker du smaken av karri kan du tilsett litt grønn curry paste og erstatte det meste av fløten med kokosmelk.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant