Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Bakt betesalat med suovas

Ingredienser

velg antall porsjoner

Bakt betesalat

  • 1 stk. gulbete
  • 1 stk. rødbete
  • 1 stk. polkabete
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Couscous:

  • 1 dl vann
  • 1 ts smør
  • 1 ts salt
  • 1 ts fennikelfrø

Tyttebærkrem:

  • 3 dl seterrømme
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss tyttebærsyltetøy
Del

Bakt betesalat med suovas

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Høstens fineste grønnsaker er her - beter, proppfulle av gode smaker. Denne salaten er både røff og elegant. Sammen med røkt reinsdyrkjøtt og en søt krem kan du bringe vinteren inn. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner

Bakt betesalat

  • 1 stk. gulbete
  • 1 stk. rødbete
  • 1 stk. polkabete
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Couscous:

  • 1 dl vann
  • 1 ts smør
  • 1 ts salt
  • 1 ts fennikelfrø

Tyttebærkrem:

  • 3 dl seterrømme
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss tyttebærsyltetøy

Slik gjør du

  1. Legg pakken med suovas på benken til det er halvtint.
  2. Vask betene skikkelig godt i kaldt vann, Del dem i grove biter. Pass på at du holder dem adskilt, sånn at ikke fargen fra rødbetene går over på de andre.
  3. Ha betene på et stekebrett med bakepapir. Dryss over rosmarin, olivenolje, salt og pepper. Stek i ovnen på 220 °C i ca. 30 minutter til betene har blitt møre.
  4. Kok opp vann og tilsett smør, salt og fennikelfrø. Hel over couscous, legg på lokk og ta kjelen av platen. La det ligge og trekke i 5 minutter. Rør godt om.
  5. Pisk rømme og fløte til det har blitt stivt. Rør inn tyttebærsyltetøy.
  6. Varm en stekepanne og ha i litt smør. Når skummet legger seg er det varmt nok til å steke kjøttet. Brun det i omganger, og ha deretter alt tilbake i stekepannen. Stek det til det er ordentlig stekt og sprøtt i kantene.
  7. Anrett couscous, beter, stekt suovas, tyttebærkremen og hakkede pistasjnøtter på tallerkener til servering. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB14 03.12.2022 16:16:53