Bakt betesalat med suovas

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Høstens fineste grønnsaker er her - beter, proppfulle av gode smaker. Denne salaten er både røff og elegant. Sammen med røkt reinsdyrkjøtt og en søt krem kan du bringe vinteren inn. 

Ingredienser

  • 250 g suovas (røkt reinsdyrskav)

Bakt betesalat

  • 1 stk gulbete
  • 1 stk rødbete
  • 1 stk polkabete
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

Couscous:

  • 1 dl vann
  • 1 ts smør
  • 1 ts salt
  • 1 ts fennikelfrø

Tyttebærkrem:

  • 3 dl seterrømme
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss tyttebærsyltetøy

Slik gjør du

  1. Legg pakken med reinsdyrskav på benken til det er halvtint.
  2. Vask betene skikkelig godt i kaldt vann, Del dem i grove biter. Pass på at du holder dem adskilt, sånn at ikke fargen fra rødbetene går over på de andre.
  3. Ha betene på et stekebrett med bakepapir. Dryss over rosmarin, olivenolje, salt og pepper. Stek i ovnen på 220 °C i ca. 30 minutter til betene har blitt møre.
  4. Kok opp vann og tilsett smør, salt og fennikelfrø. Hel over couscous, legg på lokk og ta kjelen av platen. La det ligge og trekke i 5 minutter. Rør godt om.
  5. Pisk rømme og fløte til det har blitt stivt. Rør inn tyttebærsyltetøy.
  6. Varm en stekepanne og ha i litt smør. Når skummet legger seg er det varmt nok til å steke kjøttet. Brun det i omganger, og ha deretter alt tilbake i stekepannen. Stek det til det er ordentlig stekt og sprøtt i kantene.
  7. Anrett couscous, beter, suovas, tyttebærkremen og hakkede pistasjnøtter på tallerkener til servering. 
Du kan også bruke vanlig reinsdyrskav i stedet for suovas, som er røkt reinsdyrskav.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.