Grove minibaguetter

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Her er en knallgod oppskrift på små grove bagetter bakt med finmalt fullkornshvetemel. De er saftige og smakfulle og passer like perfekt som følge til middagsmaten som til frokost og kveldsmat.  

Ingredienser

  • 750 g hvetemel
  • 300 g fullkornhvetemel
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 12 pakke gjær
  • 7 dl lunkent vann
  • 100 g romtemperert smør

Slik gjør du

  1. Smuldre gjær i en bakebolle og ha i mel, sukker, salt og vann. 
  2. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin med eltekrok. Start maskinen på lav fart, og øk tempoet etterhvert. Elt til deigen er smidig og slipper kanten av bakebollen (ca 15. minutter).
    Dersom du bruker kjøkkenmaskin får du best resultat om du starter med lav hastighet og øker etterhvert.
  3. Tilsett romtemperert smør og kjør den videre på sakte fart til du har fått en fin, jevn og smidig deig.
  4. Dekk bakebollen med plast, og la den stå til heving på et lunt sted i ca. en time.
  5. Ha deigen på et melet bakebord og del den i like store emner. Trill emnene runde og form dem deretter til avlange bagetter. 
  6. Plasser dem på stekeplater med bakepapir. Dekk bagettene med et klede og etterhev dem til dobbel størrelse. Dette tar ca. 30 minutter.
  7. Pensle bagettene med vann, lag tre snitt på skrå i hvert emne med en skarp kniv eller et barberblad og dryss over litt fullkornshvetemel. 
  8. Stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge.
    Hvis du har flere brett med bagetter som skal stekes kan det lønne seg å steke dem med varmluftsfunksjon for å få jevn steking på dem alle. Senk varmen til 200 °C og stek til bagettene har fått en fin gyllen farge.
      
    Utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.