Dal - linsegryte
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Her har du en middagsrett som fort kan bli en ny vegetar-favoritt! Linser, ris, heftige krydder og flotte farger – dette er en gryte som fører tankene til langt sydligere strøk enn våre egne.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. løk -
4 båter hvitløk -
1 bit frisk ingefær , tommelstor -
2 ss olivenolje -
1 ss gurkemeie -
2 ts karri -
1 ss garam masala -
4 dl røde linser (tørre) -
2 stk. grønnsakbuljong (terning) -
6 dl vann -
1 boks hermetiske tomater -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
saften av
1 stk. lime -
200 g basmatiris -
0,5 potte frisk koriander
Slik gjør du
Server linsegryten rykende varm sammen med ris og hakket koriander.