Dal - linsegryte

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her har du en middagsrett som fort kan bli en ny vegetar-favoritt! Linser, ris, heftige krydder og flotte farger – dette er en gryte som fører tankene til langt sydligere strøk enn våre egne.

Her har du en middagsrett som fort kan bli en ny vegetar-favoritt! Linser, ris, heftige krydder og flotte farger – dette er en gryte som fører tankene til langt sydligere strøk enn våre egne.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 bit frisk ingefær , tommelstor
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss gurkemeie
  • 2 ts karri
  • 1 ss garam masala
  • 4 dl røde linser (tørre)
  • 2 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 6 dl vann
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • saften av 1 stk. lime
  • 200 g basmatiris
  • 0,5 potte frisk koriander

Slik gjør du

Server linsegryten rykende varm sammen med ris og hakket koriander.