Fårikål - festmat til mange

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Det er 40 år siden fårikål ble kåret til Norges nasjonalrett i Nitimen, og fortsatt holder retten stand som noe av det aller norskeste vi kan servere. Fårikål er herlig festmat, og verdens beste grunn til å samle venner og familie rundt bordet!

Ingredienser

  • 4 kg fårikålkjøtt
  • 4 kg hodekål
  • 4 ts salt
  • 4 ss hel pepper
  • 8 dl vann

Slik gjør du

1. Del hodekålen i båter.

2. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte (kjøtt nederst med fettsiden ned). Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan også legges i en spesiell pepperholder.

3. Hell på kokende vann. Kok opp og la fårikålen trekke over svak varme til kjøttet er mørt (når kjøttet er mørt løsner det fra benet), ca. 1-2 timer.

4. Fårikålen serveres rykende varm på varme tallerkener. Noen liker å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel (3-4 ss) mellom lagene.

Server med kokte poteter.

Til denne oppskriften trenger du en 10 liters kjele eller to 5 liters kjeler.

 

Du kan gjerne bruke fårikålkjøtt av får i stedet for lam, men husk at fårekjøttet trenger lenger tilberedningstid. Kok eventuelt fårekjøttet 1 time på forhånd.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.