Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fårikål til fest

Fårikål - festmat til mange

Ingredienser

porsjoner
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Det er 40 år siden fårikål ble kåret til Norges nasjonalrett i Nitimen, og fortsatt holder retten stand som noe av det aller norskeste vi kan servere. Fårikål er herlig festmat, og verdens beste grunn til å samle venner og familie rundt bordet!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Slik gjør du

  1. Del hodekålen i båter.
  2. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte (kjøtt nederst med fettsiden ned). Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan også legges i en spesiell pepperholder.
  3. Hell på kokende vann. Kok opp og la fårikålen trekke over svak varme til kjøttet er mørt (når kjøttet er mørt løsner det fra benet), ca. 1-2 timer.
  4. Fårikålen serveres rykende varm på varme tallerkener. Noen liker å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel (3-4 ss) mellom lagene.

Server med kokte poteter.

Til denne oppskriften trenger du en 10 liters kjele eller to 5 liters kjeler.

 

Du kan gjerne bruke fårikålkjøtt av får i stedet for lam, men husk at fårekjøttet trenger lenger tilberedningstid. Kok eventuelt fårekjøttet 1 time på forhånd.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6416, server:MP-PRD-WEB12 28.09.2023 09:58:15