Fajitas med biffstrimler

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Spicy og fresht! Fylte tortillas med mørt biffkjøtt skåret i strimler, masse grønt, og deilig, kremet guacamole - en fajitas som redder de aller fleste fredager!

Ingredienser

  • 600 g biffkjøtt i strimler
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk oransje paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 stk rødløk

Marinade:

  • 1 ts finhakket jalapeño eller grønn chili
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 1 dl olje
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss worchestershiresaus (kan sløyfes)
  • saft av 1 stk lime

Guacamole:

  • 2 stk avokado
  • ca 1 ss limesaft
  • 1 båt revet hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 12 stk små hvetetortilla
  • 2 stk finsnittet vårløk
  • 1 stk jalapeno i tynne skiver
  • 1 stk lime i båter til servering

Slik gjør du

  1. Lag marinade. Rens jalapeño for frø, og finhakk den. Riv hvitløk og finhakk koriander. Bland alt sammen med de øvrige ingrediensene i marinaden.
  2. Skjær biff i strimler og legg dem i marinaden. Mariner gjerne i en pose slik at marinaden fordeler seg godt rundt strimlene. Mariner i minimum 2 timer, gjerne lengre.
  3. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Mos avokado med en gaffel og press over limesaft. Vend inn finhakket koriander, og smak eventuelt til med salt og pepper.

  1. Rens paprika, og skjær dem i strimler. Skjær rødløk i båter.
  2. Stek biffstrimler i flere omganger i en stor, varm stekepanne med litt olje til de har fått en gyllen farge på alle sider. Sett kjøttet til side, og stek paprikastrimler og løkbåter til grønnsakene er så vidt møre. Ha kjøttet tilbake i pannen sammen med grønnsakene og la alt surre i 2-3 minutter. 
  3. Varm hvetetortilla etter anvisning på pakken.
  4. Legg guacamole, stekte biffstrimler og grønnsaker på varme hvetetortillas. Pynt eventuelt med finsnittet vårløk, jalapeño eller grønn chili. Server gjerne lime i båter til. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.