Bønnesalat med krydrede egg

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

En salatbowl med egg, bønner, avokado og friske grønnsaker -  mettende og god salat med masse smak! 

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 12 ts chiliflakes
  • 12 ts paprikapulver (gjerne røkt for ekstra smak)
  • 1 ss finhakket friske urter , gjerne bladpersille

Bønnemiks:

  • 1 pk hermetiske sorte bønner (á 285 g)
  • 12 stk rødløk
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 1 ss olje

Til servering:

  • 12 stk grønn paprika
  • 12 stk gul paprika , eventuelt gule tomater
  • 1 stk avokado
  • 12 stk grønn chili
  • 1 pk blandet babybladsalat (á 65 g)
  • 2 ss friske urter eller spirer til pynt, gjerne micro koriander

Slik gjør du

  1. Kok opp vann og legg i egg. Kok dem i 6-8 minutter for smilende egg og 8-10 minutter for hardkokte. Avkjøl i kaldt vann.
  2. Åpne pakken med bønner, hell av vannet og skyll dem godt. Ha dem i en liten bolle. 
  3. Finhakk rødløk og koriander, og ha det i bollen med bønnene. Ha i litt olje og krydre med salt og pepper, bland alt godt sammen. 
  4. Bland sammen chiliflak, paprika og finhakkede urter. Skrell eggene og rull den i blandingen. 
  5. Skjær paprika i biter, avokado i skiver og chili i tynne ringer. 
  6. Anrett salat i et par vide boller, fordel bønneblandingen på skålene, legg i paprika og avokado. Del eggene i to og legg dem i bollen. Dryss over skiver av chili og eventuelt litt friske urter eller spirer. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.