Bønnesalat med krydrede egg

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

En salatbowl med egg, bønner, avokado og friske grønnsaker -  mettende og god salat med masse smak! 

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • ½ ts chiliflakes
  • ½ ts paprikapulver (gjerne røkt for ekstra smak)
  • 1 ss finhakket friske urter , gjerne bladpersille

Bønnemiks:

  • 1 pk hermetiske sorte bønner (á 285 g)
  • ½ stk rødløk
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 1 ss olje

Til servering:

  • ½ stk grønn paprika
  • ½ stk gul paprika , eventuelt gule tomater
  • 1 stk avokado
  • ½ stk grønn chili
  • 1 pk blandet babybladsalat (á 65 g)
  • 2 ss friske urter eller spirer til pynt, gjerne micro koriander
Vis næringsinnhold
Energi
583,5kcal
Fett
37,3g
Protein
29,4g
Karbohydrater
24,8g
Jern
6,8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Kok opp vann og legg i egg. Kok dem i 6-8 minutter for smilende egg og 8-10 minutter for hardkokte. Avkjøl i kaldt vann.
  2. Åpne pakken med bønner, hell av vannet og skyll dem godt. Ha dem i en liten bolle. 
  3. Finhakk rødløk og koriander, og ha det i bollen med bønnene. Ha i litt olje og krydre med salt og pepper, bland alt godt sammen. 
  4. Bland sammen chiliflak, paprika og finhakkede urter. Skrell eggene og rull den i blandingen. 
  5. Skjær paprika i biter, avokado i skiver og chili i tynne ringer. 
  6. Anrett salat i et par vide boller, fordel bønneblandingen på skålene, legg i paprika og avokado. Del eggene i to og legg dem i bollen. Dryss over skiver av chili og eventuelt litt friske urter eller spirer. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.