Linsesalat med egg

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Lag deg en deilig linsesalat med bakt søtpotet, linser og masse deilig grønt. De kremete eggeplommene fungerer som en ekstra dressing. Koker du flere egg enn det du trenger, har du forberedt neste dags lunsj samtidig.

Ingredienser

  • 300 g søtpotet
  • 1 ss olje
  • 14 ts salt
  • 2 stk egg
  • 1 boks grønne linser (á 290 g)
  • 1 stk rød løk
  • 1 bunt reddik (á 225 g)
  • 12 pakke ruccula (á 65 g)

Dressing:

  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
496kcal
Fett
21.7g
Protein
19.0g
Karbohydrater
49.7g
Jern
4.45mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Skjær søtpotet i små terninger. Ha litt olje på terningene og krydere dem med salt og pepper. Stek dem på et bakepapirkledd stekebrett i 15 minutter, eller til de er møre, på 200 °C.
  2. Kok egg i 8 minutter og avkjøl dem under rennende kaldt vann. Skrell eggene og del dem i to.
  3. Skyll linser i et dørslag og la dem renne godt av seg.
  4. Kutt løk og reddik i tynne skiver.
  5. Legg opp søtpotet, linser, rødløk, reddiker og ruccola til en salat.
  6. Visp sammen balsamico og olivenolje og smak til med salt og pepper.

Server linsesalaten med egg og dressing.

Denne retten kan gjerne serveres med grovt brød eller grove rundstykker. Dette vil øke kalori- og næringsinnholdet.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.