Linsesalat med egg

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Kok noen egg! Det tar ikke mer enn 8-10 minutter, og i løpet av den tiden rekker du fint å mikse sammen en deilig salat. De kremete eggeplommene fungerer som en ekstra dressing. Koker du flere egg enn det du trenger, har du forberedt neste dags lunsj samtidig.

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 1 boks grønne linser (á 290 g)
  • 1 stk rød løk
  • 12 stk oransje paprika
  • 1 bunt reddik (á 225 g)
  • 12 pakke ruccula (á 65 g)
  • 12 pakke spirer (á 40 g)

Dressing:

  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
459kcal
Fett
22.7g
Protein
26.2g
Karbohydrater
31.7g
Jern
5.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Kok egg i 8 minutter og avkjøl dem under rennende kaldt vann. Skrell eggene og del dem i to.
  2. Skyll linser i et dørslag og la dem renne godt av seg.
  3. Kutt løk, paprika og reddik i tynne skiver.
  4. Bland sammen linser, rødløk, paprika, reddiker, ruccola og spirer.
  5. Visp sammen balsamico og olivenolje og smak til med salt og pepper. Vend dressingen inn i salaten.

Server linsesalaten med egg.

Denne retten kan gjerne serveres med grovt brød eller grove rundstykker. Dette vil øke kalori- og næringsinnholdet.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.