Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrgryte med skav på primus

Ingredienser

4  porsjoner
  • 400 g reinsdyrskav
  • 2 ss olje eller margarin til steking
  • 4 stk. frisk sjampinjong
  • 1 stk. rødløk
  • 3 dl kremfløte
  • 2 stk. vårløk
  • 4 stilker frisk timian (kan sløyfes)
  • 4 ss rørt tyttebær , eventuelt selvplukk fra skogen
  • 4 skiver brød
Del

Reinsdyrgryte med skav på primus

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Reinsdyrskav er super turmat! Ta det med frossent i sekken, og stek det raskt på primusen når du er klar for middag på turen. I denne kremede reinsdyrgryta har vi stekt skavet sammen med sopp, løk og vårløk - herlig godt!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 400 g reinsdyrskav
  • 2 ss olje eller margarin til steking
  • 4 stk. frisk sjampinjong
  • 1 stk. rødløk
  • 3 dl kremfløte
  • 2 stk. vårløk
  • 4 stilker frisk timian (kan sløyfes)
  • 4 ss rørt tyttebær , eventuelt selvplukk fra skogen
  • 4 skiver brød

Slik gjør du

  1. Forbered deg til turen ved å kutte opp grønnsaker i mindre biter og ha det i zip-lock poser eller en liten boks. Du kan eventuelt ta med en liten fjøl og kniv, slik at du kan kutte det opp ute i det fri. 
  2. Fyr opp primusen, og la stekepannen eller gryten bli varm. Ha i litt olje eller margarin, og fres skavet raskt til det får en fin farge. Del gjerne opp og stek i flere omganger om du ikke har en stor panne. Ha skavet over på en tallerken eller noe annet egnet. 
  3. Fres sopp og løk til det er gyllent. 
  4. Ha skavet tilbake i pannen og hell på fløte. 
  5. Ha i vårløk, og krydre med salt og pepper. La det koke 2-3 minutter, eller til fløten har tyknet litt og grønnsakene er møre.  
  6. Skal du være ekstra flott på tur, kan du ta med deg litt timian eller noen knuste einebær til å smaksette gryta med. Tyttebær kan enten medbringes eller plukkes i skogen. 

Server gryta med godt brød eller litt potetmos. 

Reinsdyrgryte med skav på primus

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB14 24.03.2023 13:19:03