Posjert kyllingfilet med rotfrukter og urtesaus

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Vil du ha mye smak uten å tilsette så mye fløte eller rømme? Da bør du prøve denne retten med kylling, rotfrukter og nydelig urtesaus.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 5 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 800 g potet
  • 2 stk gulrot
  • 12 stk sellerirot
  • 12 stk kålrot
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 3 ss hakket frisk dill eller andre friske urter

Slik gjør du

  1. Kok opp buljong og legg i kyllingfileter. La dem trekke i buljongen rett under kokepunktet i ca. 15-20 minutter. Ta filetene ut av buljongen og la dem ligge tildekket mens du koker grønnsakene.
  2. Skjær grønnsakene i ca. 2 cm store terninger. Legg dem i buljongen og la dem koke til de er møre, ca. 10 minutter. Løft grønnsakene ut av buljongen legg dem på et varmt fat.
  3. Rør ut maisenna i litt vann og tilsett i buljongen under visping. Kok opp og tilsett raust med hakkede urter.
  4. Skjær kyllingfileten i pene skiver og legg dem på rotfruktene. Hell sausen over til slutt.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.