Ingredienser

  • 160 g naturris
  • 2 dl vann
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 400 g kyllingfilet
  • 1 stk. brokkoli , delt i små buketter

Dill- og kaperssaus:

  • 2 ss rapsolje
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ss kapers
  • 2 dl matyoghurt
  • 0,25 ts salt
  • 1 ss hakket frisk dill
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

405kcal

Energi

12.5g

Fett

32.6g

Protein

34.4g

Karbohydrater

1.1mg

Jern

Del

Kyllingfilet med dill- og kaperssaus

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kyllingfilet med dill- og kaperssaus er en deilig hverdagsrett med masse smak! I stedet for å steke fileten i panne trekkes den i buljong.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 160 g naturris
  • 2 dl vann
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 400 g kyllingfilet
  • 1 stk. brokkoli , delt i små buketter

Dill- og kaperssaus:

  • 2 ss rapsolje
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ss kapers
  • 2 dl matyoghurt
  • 0,25 ts salt
  • 1 ss hakket frisk dill
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

405kcal

Energi

12.5g

Fett

32.6g

Protein

34.4g

Karbohydrater

1.1mg

Jern

Slik gjør du

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Kok opp vann og buljongterning i en kjele og legg i kyllingfiletene. Senk varmen og la filetene trekke rett under kokepunktet i ca. 6 minutter.
  3. Legg i brokkolibuketter og kok i ytterligere 4 minutter.
  4. Varm olje i en stekepanne og fres hakket løk myk og blank. Sil den varme buljongen over løken og la det koke kraftig i ca. 2 minutter. Rør inn kapers og sitronsaft.
  5. Ta stekepannen av varmen. Rør inn yoghurt i sausen og smak til med salt og kvernet pepper. Hold sausen varm, men ikke la den koke – da vil den sprekke! Tilsett hakket dill rett før servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant