Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lam mørbrad med linseragu

Lam mørbrad med linseragu

Ingredienser

porsjoner

Linseragu:

  • 2 ss olivenolje
  • 2 stk. finhakket gulrot
  • 2 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2,5 dl puylinser eller andre grønne linser
  • 1,5 dl hvitvin eller eplejuice
  • 0,5 l kyllingbuljong (utblandet) eller grønnsaksbuljong
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 kvist frisk timian
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss frisk basilikum
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lam mørbrad er supermørt kjøtt som trenger kort tilberedningstid. Servert med linseragu vil du få en smaksopplevelse av norsk lam, som garantert frister til gjentakelse.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Linseragu:

  • 2 ss olivenolje
  • 2 stk. finhakket gulrot
  • 2 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2,5 dl puylinser eller andre grønne linser
  • 1,5 dl hvitvin eller eplejuice
  • 0,5 l kyllingbuljong (utblandet) eller grønnsaksbuljong
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 kvist frisk timian
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss frisk basilikum

Slik gjør du

  1. Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun det godt på alle sider i en stekepanne med margarin, og legg det over i en ildfast form. Stikk inn et steketermometer og stek i ovn på 125 °C. Kjøttet er medium stekt ved 60-65 °C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det stå i ovnen lenger, ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt. 
  2. Varm olivenolje i en kjele og fres gulrot, løk og hvitløk i 2-3 minutter, eller til det har blitt mykt og blankt. Tilsett linsene. Rør om og tilsett vin, buljong, tomater, laurbærblad og timian. Bland alt godt, kok opp og senk varmen.
  3. Sett på lokk og la linsene koke til de er møre, ca. 40-50 minutter. Tilsett mer væske om nødvendig. Raguen skal ha konsistens som en litt flytende grøt, og linsene skal være myke. 
  4. Smak til med salt og pepper. Dryss basilikum raguen rett før servering. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Ett lammelår – fire middager

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB15 25.05.2024 06:04:00