Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Spicy lammecurry

Spicy lammecurry

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g benfritt lammekjøtt i biter (3x3 cm)
  • 3 ss nøytral olje til steking
  • 1 rød chili
  • 2 ts frisk ingefær
  • 2 stk. gulrot i biter
  • 1 stk. løk i båter
  • 0,5 stk. brokkoli i buketter
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri) eller fennikel
  • 4 dl kokosmelk
  • 2 stk. sitrongress
  • 1,5 ss rød curry paste
  • 2 ts brunt sukker
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Nydelig lammegryte med smaker fra Asia. Fennikel, kokosmelk, sitrongress, brunt sukker...mmmmm.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g benfritt lammekjøtt i biter (3x3 cm)
  • 3 ss nøytral olje til steking
  • 1 rød chili
  • 2 ts frisk ingefær
  • 2 stk. gulrot i biter
  • 1 stk. løk i båter
  • 0,5 stk. brokkoli i buketter
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri) eller fennikel
  • 4 dl kokosmelk
  • 2 stk. sitrongress
  • 1,5 ss rød curry paste
  • 2 ts brunt sukker

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i biter (3x3 cm).
  2. Finhakk chili og ingefær, og kutt gulrot, løk, brokkoli og stilkselleri eller fennikel i biter.
  3. Varm opp olje i en stekepanne. Brun kjøttet og ta det ut av pannen.
  4. Fres ingefær, chili og grønnsaker. Tilsett curry paste. Knus sitrongress med baksiden av en kniv og ha dem i pannen sammen med kokosmelk. La det putre i 10–15 minutter.
  5. Smak til med sukker og tilsett kjøttet. La det trekke et par minutter. Fisk ut sitrongresset før servering.

Server med ris eller brød.

Sitrongress er en kryddervekst som brukes mye i Asia. Bladene er lange, smale, hvite og lys grønne. Smaken er sitronlignende, men ikke så skarp som vanlig sitron. Aromaen utnyttes best når bladene knuses eller finhakkes. 

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7869, server:MP-PRD-WEB12 29.02.2024 14:59:08