Spicy lammecurry

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Nydelig lammegryte med smaker fra Asia. Fennikel, kokosmelk, sitrongress, brunt sukker...mmmmm.

Ingredienser

  • 250 g benfritt lammekjøtt i biter (3x3 cm)
  • 3 ss olje til steking
  • 1 stk rød chili
  • 2 ts frisk ingefær
  • 2 stk gulrot i biter
  • 1 stk løk i båter
  • 12 stk brokkoli i buketter
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri) eller fennikel
  • 4 dl kokosmelk
  • 2 stk stenger sitrongress
  • 112 ss rød karripasta
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 stk løk

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i biter (3x3 cm)
  2. Varm opp olje i en stekepanne. Brun kjøttet og ta det ut av pannen.
  3. Fres ingefær, chili og grønnsaker, tilsett karri-pasta, finhakket sitrongress og kokosmelk. La det putre i 10–15 minutter.
  4. Smak til med sukker og tilsett kjøttet. La det trekke et par minutter.

Server med ris eller brød.

Sitrongress er en kryddervekst som brukes mye i Asia. Bladene er lange, smale, hvite og lys grønne. Smaken er sitronlignende, men ikke så skarp som vanlig sitron. Aromaen utnyttes best når bladene knuses eller finhakkes. Ferskt sitrongress kjøper du i innvandrerbutikker og enkelte andre forretninger. Det finnes også på glass, men da er ikke smaken så intens. Retten kan gjerne lages uten sitrongress, men den mister da noe av sitt særpreg.

 

 

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.