Spicy lammecurry

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Nydelig lammegryte med smaker fra Asia. Fennikel, kokosmelk, sitrongress, brunt sukker...mmmmm.

Ingredienser

  • 250 g benfritt lammekjøtt i biter (3x3 cm)
  • 3 ss olje til steking
  • 1 rød chili
  • 2 ts frisk ingefær
  • 2 stk. gulrot i biter
  • 1 stk. løk i båter
  • 0,5 stk. brokkoli i buketter
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri) eller fennikel
  • 4 dl kokosmelk
  • 2 sitrongress
  • 1,5 ss rød curry paste
  • 2 ts brunt sukker

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i biter (3x3 cm).
  2. Finhakk chili og ingefær, og kutt gulrot, løk, brokkoli og stilkselleri eller fennikel i biter.
  3. Varm opp olje i en stekepanne. Brun kjøttet og ta det ut av pannen.
  4. Fres ingefær, chili og grønnsaker. Tilsett curry paste. Knus sitrongress med baksiden av en kniv og ha dem i pannen sammen med kokosmelk. La det putre i 10–15 minutter.
  5. Smak til med sukker og tilsett kjøttet. La det trekke et par minutter. Fisk ut sitrongresset før servering.

Server med ris eller brød.

Sitrongress er en kryddervekst som brukes mye i Asia. Bladene er lange, smale, hvite og lys grønne. Smaken er sitronlignende, men ikke så skarp som vanlig sitron. Aromaen utnyttes best når bladene knuses eller finhakkes. Ferskt sitrongress kjøper du i innvandrerbutikker og enkelte andre forretninger. Det finnes også på glass, men da er ikke smaken så intens. Retten kan gjerne lages uten sitrongress, men den mister da noe av sitt særpreg.

 

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.