Lammegryte med kokosmelk

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Herlig eksotiske krydder i en god miks med norsk lammekjøtt. Denne langtidskokte curry-varainten med kokosmelk må du prøve! 

Ingredienser

  • 800 g fårikålkjøtt
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 stk løk
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ts garam masala
  • 2 ts malt koriander
  • 1 ts kvernet pepper
  • ca 4 dl vann , tilsett litt ekstra ved behov
  • 2 stk grønn chili
  • 400 g potet
  • 8 stk cherrytomat
  • 4 dl (en stor boks) kokosmelk
  • 1 stk lime i båter

Slik gjør du

  1. Skjær vekk de største beina og del kjøttet i ca 2x2 cm biter. Legg kjøttet i en bolle (spar beina til kraft).
  2. Knus fennikelfrø i en morter og bland med revet ingefær, hakket hvitløk, malt koriander og pepper.
  3. Varm en stekepanne med olje og brun kjøttet raskt på alle sider. Krydre med litt salt.
  4. Ha kjøttet over i en gryte og varm pannen på nytt.
  5. Del løk i båter og hakk chili fint. Fres alt mykt og blankt i stekepannen. Ha det over i gryta med kjøttet. Hell over vann, kok opp, senk varmen og la alt trekke i ca 1 time, til kjøttet er mørt.
  6. Del potet i store terninger og tilsett i gryta. Kok videre til poteten er mør.
  7. Del cherrytomater i to og ha dem i gryta.
  8. Tilsett kokosmelk og la det hele bli gjennomvarmt. Pass på at det ikke koker etter at du har hatt i kokosmelken.
  9. Hakk vårløk fint, og strø over gryta. Serveres gryten rykende varm med båter av lime.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.