Jordskokk- og gulrotsuppe

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Den knudrete jordskokken med sin nøtteaktige smak egner seg utmerket til suppe. Gulrot er med på å gi både farge og sødme til suppen.Skrubb det tynne skallet på jordskokkene med en grønnsaksbørste, så behøver du ikke å skrelle dem. Dette er en gjenoppskrift til med Reinsdyrbiff med linser, jordskokk og plommer.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 1 stk løk
  • 1 ss olivenolje
  • 400 g jordskokk
  • 2 stk gulrot
  • 1 bit frisk ingefær på størrelse med en tommelfinger
  • 3 båt finhakket hvitløk
  • saften av 12 stk sitron
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)

Tilbehør

  • 2 stk jordskokk
  • 1 stk gulrot
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss frisk persille

Slik gjør du

  1. Finhakk løk. Varm olje i en vid kjele og fres løken til den er myk og blank.
  2. Vask (skrubb) jordskokker grundig og skjær i biter. Det er ikke nødvendig å skrelle dem.Skrell og del gulrot og ingefær i biter og hakk hvitløk. Ha alt i gryta og fres godt i et par minutter. Hell i grønnsaksbuljong. Kok opp, senk varmen og la suppen småkoke i 15-20 minutter, eller til grønnsakene er helt myke.
  3. Bruk stavmikser eller kjør suppen i hurtigmikser til den er helt glatt. Smak til med sitron, salt og pepper. Tilsett litt vann om suppen er for tykk.
  4. Skjær jordskokk og gulrot i så tynne skiver som mulig, gjerne med ostehøvel eller mandolin. Tørk godt av skivene med litt tørkepapir.
  5. Varm oljen i en stekepanne med høy kant. Ha i grønnsaksskivene og stek dem et par minutter på hver side, til de blir gyllenbrune. La dem renne av seg på litt tørkepapir.

Server suppen i dype skåler og topp med stekte grønnsaker og dryss over litt hakket persille.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.