Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 1 ss olivenolje
  • 400 g jordskokk
  • 2 stk. gulrot
  • 1 bit frisk ingefær på størrelse med en tommelfinger
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)

Tilbehør

  • 2 stk. jordskokk
  • 1 stk. gulrot
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss frisk persille
Del

Jordskokk- og gulrotsuppe

(3)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Den knudrete jordskokken med sin nøtteaktige smak egner seg utmerket til suppe. Gulrot er med på å gi både farge og sødme til suppen.Skrubb det tynne skallet på jordskokkene med en grønnsaksbørste, så behøver du ikke å skrelle dem. Dette er en gjenoppskrift til med Reinsdyrbiff med linser, jordskokk og plommer.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 1 ss olivenolje
  • 400 g jordskokk
  • 2 stk. gulrot
  • 1 bit frisk ingefær på størrelse med en tommelfinger
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)

Tilbehør

  • 2 stk. jordskokk
  • 1 stk. gulrot
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss frisk persille

Slik gjør du

  1. Finhakk løk. Varm olje i en vid kjele og fres løken til den er myk og blank.
  2. Vask (skrubb) jordskokker grundig og skjær i biter. Det er ikke nødvendig å skrelle dem.Skrell og del gulrot og ingefær i biter og hakk hvitløk. Ha alt i gryta og fres godt i et par minutter. Hell i grønnsaksbuljong. Kok opp, senk varmen og la suppen småkoke i 15-20 minutter, eller til grønnsakene er helt myke.
  3. Bruk stavmikser eller kjør suppen i hurtigmikser til den er helt glatt. Smak til med sitron, salt og pepper. Tilsett litt vann om suppen er for tykk.
  4. Skjær jordskokk og gulrot i så tynne skiver som mulig, gjerne med ostehøvel eller mandolin. Tørk godt av skivene med litt tørkepapir.
  5. Varm oljen i en stekepanne med høy kant. Ha i grønnsaksskivene og stek dem et par minutter på hver side, til de blir gyllenbrune. La dem renne av seg på litt tørkepapir.

Server suppen i dype skåler og topp med stekte grønnsaker og dryss over litt hakket persille.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant