Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. rå kylling (ca. 1000 g)
  • 40 båter uskrelte hvitløk
  • 8 stilker frisk timian
  • 4 stilker frisk rosmarin
  • 10 blader frisk salvie
  • 4 stilker bladpersille
  • 4 ss olivenolje
  • ca. 1 ss sitronskall

salt og pepper

Del

Kylling med 40 hvitløk

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det høres mye ut med 40 hvitløkfedd, men når de bakes i ovnen som her blir de søte og myke og de mister stinget som fersk hvitløk har.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. rå kylling (ca. 1000 g)
  • 40 båter uskrelte hvitløk
  • 8 stilker frisk timian
  • 4 stilker frisk rosmarin
  • 10 blader frisk salvie
  • 4 stilker bladpersille
  • 4 ss olivenolje
  • ca. 1 ss sitronskall

salt og pepper

Slik gjør du

  1. Ta ut kyllingen i god tid så den får temperert seg. Kutt urtene i små biter men behold halvparten av timianstilkene. Forvarm ovnen til 180° C
  2. Fyll kyllingen med noen hvitløkbåter og halvparten av krydderurtene. Pensle kyllingen med olivenolje og legg den i en ildfast form. Dryss over salt, pepper, revet sitronskall og resten av urtene.
  3. Legg resten av hvitløken og timianstilkene rundt kyllingen. Stek kyllingen i 90 minutter, la den hvile i minst 15 minutter etter at den er stekt.

Server kyllingen med brød til. Klem ut innholdet av hvitløkbåtene, mos det til en duftende puré som smøres på brødet.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant