Eggesalat i brioche

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Eggesalat er perfekt å bruke som påleggsalat. Her har vi fylt den i brioche, men du kan like gjerne ha den på rundstykker, i baguetter eller på en sandwich. Lag gjerne denne retten til gjester på en afternoon tea, eller som en lekker liten lunsjrett. 

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 2 ss rømme eller crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ss majones
  • 1 ts sennep
  • 1 stk vårløk
  • 1 ss finhakket frisk gressløk

Til servering:

  • 4 stk brioche pølsebrød
  • 4 stk salatblad

Slik gjør du

  1. Lag eggesalat: Kok egg i 10 minutter, avkjøl dem i kaldt vann og ta av skallet.
  2. Bland rømme, majones, sennep, finsnittet vårløk og finhakket gressløk. Smak til med salt og pepper, eventuelt litt tabasco om du vil ha den litt sterkere.
  3. Grovhakk eggene og vend dem inn i dressingen.
  4. Del briochebrødene i to på midten. Lag også et snitt på langs, men ikke skjær helt gjennom. Legg et salatblad i hver og fyll på med eggesalat.
  5. Pynt gjerne med litt finhakket vårløk og gressløk, og kvern litt pepper over til slutt.

Eggesalat i brioche

Oppskriften er laget i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.