Ingredienser

  • 4 stk. egg
  • 2 ss rømme eller crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ss majones
  • 1 ts sennep
  • 1 stk. vårløk
  • 1 ss finhakket frisk gressløk

Til servering:

  • 4 stk. brioche pølsebrød
  • 4 stk. salatblad
Del

Eggesalat i brioche

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Eggesalat er perfekt å bruke som påleggsalat. Her har vi fylt den i brioche, men du kan like gjerne ha den på rundstykker, i baguetter eller på en sandwich. Lag gjerne denne retten til gjester på en afternoon tea, eller som en lekker liten lunsjrett. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 4 stk. egg
  • 2 ss rømme eller crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ss majones
  • 1 ts sennep
  • 1 stk. vårløk
  • 1 ss finhakket frisk gressløk

Til servering:

  • 4 stk. brioche pølsebrød
  • 4 stk. salatblad

Slik gjør du

  1. Lag eggesalat: Kok egg i 10 minutter, avkjøl dem i kaldt vann og ta av skallet.
  2. Bland rømme, majones, sennep, finsnittet vårløk og finhakket gressløk. Smak til med salt og pepper, eventuelt litt tabasco om du vil ha den litt sterkere.
  3. Grovhakk eggene og vend dem inn i dressingen.
  4. Del briochebrødene i to på midten. Lag også et snitt på langs, men ikke skjær helt gjennom. Legg et salatblad i hver og fyll på med eggesalat.
  5. Pynt gjerne med litt finhakket vårløk og gressløk, og kvern litt pepper over til slutt.

Eggesalat i brioche

Oppskriften er laget i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant