Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Smørbrødkake med spekeskinke og egg

Smørbrødkake med spekeskinke og egg

Ingredienser

porsjoner
  • 25 g margarin
  • 3,5 dl lunkent vann
  • 20 g gjær
  • 0,25 ts salt
  • 1 ss honning
  • 500 g hvetemel
  • 2 ss nøytral olje

Fyll:

  • 8 stk. hardkokte egg
  • 4 ss crème fraîche orginal, 35 % eller seterrømme
  • 4 ss majones
  • 3 ts sennep
  • 2 stk. finhakket vårløk
  • 1 ss finhakket frisk gressløk
  • 1 ss finhakket sylteagurk
  • 1 ts tabasco
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Pynt:

  • 1 boks crème fraîche orginal, 35 %
  • ca 300 g spekeskinke eller annen spekemat, ta gjerne litt forskjellig
  • 2 stk. kokte egg
  • 1 bunt bladpersille
  • 150 g valnøttkjerner
  • 10 stk. oliven
  • 2 stk. frisk hvit asparges
  • 6 stk. jordbær
  • 0,5 pk alfalfaspirer
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 633 kcal
Fett 41 g
Protein 27 g
Karbohydrater 34 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Smørbrødkake - den svenske klassikeren smørgåstårta -  er et lekkert og smakfullt alternativ til vanlige smørbrød. Denne smørbrødkaken er fylt med deilig eggesalat og pyntet med masse god spekemat.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 25 g margarin
  • 3,5 dl lunkent vann
  • 20 g gjær
  • 0,25 ts salt
  • 1 ss honning
  • 500 g hvetemel
  • 2 ss nøytral olje

Fyll:

  • 8 stk. hardkokte egg
  • 4 ss crème fraîche orginal, 35 % eller seterrømme
  • 4 ss majones
  • 3 ts sennep
  • 2 stk. finhakket vårløk
  • 1 ss finhakket frisk gressløk
  • 1 ss finhakket sylteagurk
  • 1 ts tabasco
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Pynt:

  • 1 boks crème fraîche orginal, 35 %
  • ca 300 g spekeskinke eller annen spekemat, ta gjerne litt forskjellig
  • 2 stk. kokte egg
  • 1 bunt bladpersille
  • 150 g valnøttkjerner
  • 10 stk. oliven
  • 2 stk. frisk hvit asparges
  • 6 stk. jordbær
  • 0,5 pk alfalfaspirer
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 633 kcal
Fett 41 g
Protein 27 g
Karbohydrater 34 g

Slik gjør du

1. Bland ut gjær i lunkent vann. Tilsett honning. Ha i hvetemel og salt. Elt deigen sammen, den skal være litt løs. Ha over olje og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

2. Kle en springform med bakepapir i bunnen, og smør kantene av formen med litt smør eller olje. Form deigen til et rundt emne og legg den over i formen. Trykk deigen lett ut slik at den er jevn i formen. Etterhev deigen i 20-30 minutter.

3. Forvarm stekeovn til 200 °C. Sett formen på nederste rille, og stek i ca. 20 minutter. Avkjøl brødet før du deler det i 3 jevne lag.

Her kan du velge spekematen du liker aller best, og være kreativ med pynten. Bruk gjerne andre grønnsaker eller frukt som du liker.

4. Lag fyllet til kaken. Kok opp vann og legg i egg. Kok dem i 6-8 minutter for smilende egg og 8-10 minutter for hardkokt. Avkjøl eggene i rennende kaldt vann.

5. Del de hardkokte eggene i grove biter (bruk gjerne en eggedeler). Rør sammen crème fraîche, majones, sennep, vårløk, gressløk og syltet agurk. Smak til med tabasco, salt og pepper.

6. Smør halvparten av eggesalaten på det nederste laget av kaken, legg på et lag med brød og smør utover resten av eggesalaten før du legger på det siste laget med brød.

7. Pisk crème fraîche til det har en kremkonsistens, og smør det i et tynt lag rundt hele kaken (som man gjør på en bløtkake).

8. Finhakk bladpersille og bland det med hakkede valnøtter. Hold kaken litt på skrå og press blandingen opp langs siden av kaken, snu hele tiden slik at du dekker kanten rundt hele kaken.

9. Legg skiver av spekemat oppå kaken i et pent mønster, bruk gjerne ulike typer spekemat for å få litt kontraster på kaken. Pynt ellers kaken med for eksempel kokte egg (smilende), friske jordbær, grønn asparges i tynne strimler, oliven og spirer.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB12 08.10.2024 02:20:28