Lagre

Ingredienser

1 porsjon deig gir 5 baguetter

  • 7,5 dl vann
  • 0,5 pk gjær
  • 1 kg hvetemel
  • 1 ss salt
  • 4 ss vann til pensling
  • 1 ss hvetemel til pynt
Del

Baguetter

(5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Baguette betyr pinne på fransk, og er et fint langt brød med sprø skorpe og myk kjerne. Fyll baguettene med salat og pålegg, eller spis det som det er med litt godt smør eller olje. Det perfekte turbrødet.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

1 porsjon deig gir 5 baguetter

  • 7,5 dl vann
  • 0,5 pk gjær
  • 1 kg hvetemel
  • 1 ss salt
  • 4 ss vann til pensling
  • 1 ss hvetemel til pynt

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene, men hold igjen 1 dl vann til senere. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig, tilsettes det siste vannet litt ett er litt i små mengder. Deigen er eltet nok når den er smidig og har en blank overflate.
  2. Dekk til bakebollen og la deigen heve til dobbel størrelse, 1–2 timer.
  3. Ta deigen ut på lett melet bakebord. Del den i 5 like store emner og trill dem til runde og jevne boller. Dekk bollene med et klede og la dem stå lunt i 30 minutter.
  4. Rull bollene ut til avlange baguetter. Legg dem på en stekeplate med bakepapir. Dekk bagettene med et klede, og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  5. Pensle bagettene med vann, dryss på mel og lag noen snitt i dem med en skarp kniv.
  6. Stek baguettene midt i ovnen ved 220 °C i 15–20 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant