Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Baguetter

Baguetter

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon deig gir 5 baguetter

  • 7,5 dl vann
  • 0,5 pk gjær
  • 1 kg hvetemel
  • 1 ss salt
  • 4 ss vann til pensling
  • 1 ss hvetemel til pynt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Baguette betyr pinne på fransk, og er et fint langt brød med sprø skorpe og myk kjerne. Fyll baguettene med salat og pålegg, eller spis det som det er med litt godt smør eller olje. Det perfekte turbrødet.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon deig gir 5 baguetter

  • 7,5 dl vann
  • 0,5 pk gjær
  • 1 kg hvetemel
  • 1 ss salt
  • 4 ss vann til pensling
  • 1 ss hvetemel til pynt

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB13 17.07.2024 18:13:38