Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Baguetter

Baguetter

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon deig gir 5 baguetter

  • 7,5 dl vann
  • 0,5 pk gjær
  • 1 kg hvetemel
  • 1 ss salt
  • 4 ss vann til pensling
  • 1 ss hvetemel til pynt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Baguette betyr pinne på fransk, og er et fint langt brød med sprø skorpe og myk kjerne. Fyll baguettene med salat og pålegg, eller spis det som det er med litt godt smør eller olje. Det perfekte turbrødet.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon deig gir 5 baguetter

  • 7,5 dl vann
  • 0,5 pk gjær
  • 1 kg hvetemel
  • 1 ss salt
  • 4 ss vann til pensling
  • 1 ss hvetemel til pynt

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene, men hold igjen 1 dl vann til senere. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig, tilsettes det siste vannet litt ett er litt i små mengder. Deigen er eltet nok når den er smidig og har en blank overflate.

    Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

  2. Dekk til bakebollen og la deigen heve til dobbel størrelse, 1–2 timer.
  3. Ta deigen ut på lett melet bakebord. Del den i 5 like store emner og trill dem til runde og jevne boller. Dekk bollene med et klede og la dem stå lunt i 30 minutter.
  4. Rull bollene ut til avlange baguetter. Legg dem på en stekeplate med bakepapir. Dekk bagettene med et klede, og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  5. Pensle bagettene med vann, dryss på mel og lag noen snitt i dem med en skarp kniv.
  6. Stek baguettene midt i ovnen ved 220 °C i 15–20 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7641, server:MP-PRD-WEB15 22.02.2024 11:51:02