Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Teselskap 9

Afternoon tea

Et teselskap med gode venninner er en drøm de fleste piker, store eller små, har hatt. Og i drømmen dukker massevis av gode, gjerne søte og delikate retter opp. Sammen med lekre duker, kandelabere og vakre kopper og glass.

Afternoon tea er en sjarmerende tradisjon med røtter helt tilbake til midten av 1800-tallet. Og selvfølgelig er den britisk. Og like selvfølgelig gjelder det å skape en uforglemmelig ettermiddag. Ferske finger sandwicher, nystekte scones, syltetøy, lemon curd og krem er noe av det som frister over lukten av nytrukket te. Vil du servere afternoon tea helt autentisk, så kan du lage clotted cream og servere til sconesene.

Afternoon tea kan serveres i hagen, ved kjøkkenbordet, ved peisen i hjemmekoselige omgivelser eller omgitt av alt det fineste du har å sette frem. Det er nesten bare fantasien som setter grenser. Bare husk at settingen er like viktig som det du serverer. Det gjelder at gjestene koser seg. Det er liksom det som er afternoon tea.

Finger sandwich

Finger sandwich er første rett i en afternoon tea. Den mest klassiske sandwichen er fylt med agurk og kremost, men du kan fylle dem med akkurat det du måtte ønske. Det som kjennetegner en finger sandwich eller tea sandwich, er at skorpen er skåret bort, at det er en brødskive som bunn og en som topp og at sandwichen er på størrelse med en halv skive brød.

Scones

Disse små brødene med deilig sprø skorpe, som er myke og luftige inni med et hint av smørsmak, er fast innslag til teen. Scones smaker best nystekte, gjerne med lemon curd og syltetøy eller rørte bær og clotted cream. På norsk kan du godt servere med litt krem, rømme eller kremost. Her er det servert jordbærsyltetøy og aprikosmarmelade for variasjon i både smak og farge.

Dessert 

På restauranter og hoteller består siste rett av fantastiske konditorbakverk som skal nytes i noen små munnfuller. Men det enkle kan være like bra som det avanserte. Her har du noen forslag:

Spiselig bordpynt

Disse pikekyssene er knasende gode og utrolig lekre som bordpynt. Og det beste er kanskje at du ikke trenger å rydde bordpynten når selskapet er over. De er nemlig spist opp. 

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9324, server:MP-PRD-WEB15 17.06.2024 00:16:52